Herrer - Gruppen for alle herrespillere fra 20 år og til 99 år.

Referater 2015

 • Herreturnering onsdag 6. mai 2014.
 
Da er årets sesong definitivt i gang!
 
Årets første turnering ble gjennomført i noe grått og kaldt vårvær, men dette la på ingen måte en demper på stemningen for de fleste.
 
Det var 26 spillere stilte til start, som vi er fornøyd med. Vi har plass til flere hyggelige herrer.
 
Mange hyggelig gjensyn etter en lang vinter og også gledelig med et par nye ansikter blant deltakerne. Vi vil oppfordre flere så vel yngre som litt tilårskomne herrer å delta på onsdagsturneringen!
 
Det ble spilt Stableford med fullt handicap, og for å komme blant de 10 beste måtte en ha 15 poeng eller bedre.
 
Vinneren i årets første turnering ble Geir Einar Nesgård, fulgt av Knut Eirik Rørnes, begge med 18 poeng. Tredjeplassen ble kapret av Erik Arenstedt med 17 poeng. Gratulerer alle tre med flott spill!
 
Vinner av årets første Longest Drive ble Jan W Dahl og Lars Westlund vant Closest to Pin.
 
Og for de som ikke fikk premie fulgte vi tradisjonen tro opp med loddtrekning av to flasker rødvin. Disse gikk til Kevin og Tore G, men flere (uten å nevne navn) kan anger på at de gikk tidlig hjem.
 
Vi vil også minne på neste ukes turnering som er Stableford ¾ hcp.
 
Det er også mulig å melde seg på årets Matchplay turnering i Golfbox.
 
Jan W.
Turneringsansvarlig
 
 
 • Herreturnering onsdag 20. mai 2014.
Årets tredje turnering er nå avviklet.
 
Solen skinte og tilsammen 27 herrer fullførte en hyggelig turneringen den 20. mai. 2015
 
Vi spilte nettoslag med fullt handikap.
 
Stor variasjon i spillet i dag, Vinner ble Kevin med 33 nettoslag, Inge fikk 34 nettoslag og Geir gikk på nettopar.
 
Lengste slaget på hull 3 fikk Olav B og nærmest pinnen på hull 9 fikk Stein Sverre
 
Per-Harald.
Turneringsansvarlig
 
 
 
 • Herreturnering onsdag 27. mai 2015.
Denne onsdagen hadde vi strålende vær og faktisk var også varmen til stede denne kvelden. Det ble observert flere herre som hadde valgt å kaste den langermede genseren.
 
Det var 26 herrer fullførte en hyggelig turnering den 27. mai. 2015
 
Denne onsdagen spilte vi Stableford med ¾ handikap, men fra utslagsted 45. Selv om banen skulle bli noe kortere, viste ikke dette seg på scoren.
 
Vinner denne dagen ble Karl-R. med 17 poeng på ¾ hcp. På andre plass kom Inge som også hadde 17 poeng. Inge gikk bak Karl-R. med dårligere spillehandikap. Tredjeplassen gikk til Jens.
 
Nærmest pinnen på hull 2 fikk Bjørn Erik og lengste slaget på hull 7 fikk Harald.
 
Link til Order of Merits: HER
 
Vil også nevne at det er Nordea Pairs lørdag 6. juni 2015. Så det er bare å melde seg på.
 
Morten V. har vært innom Halvor en tur og skulle hilse frem ham. Vi håper vi ser Halvor igjen i løpet av sesongen. Morten overleverte en flaske vin, samt selvplukkede blomster fra herregruppen.
 
Stein S. Hovden
Turneringsansvarlig
 
 
 • Herreturnering onsdag 3. juni 2015
 
En meget vindfull dag på golfbanen, med laber til frisk bris fra vest. Etter resultatene å dømme syntes ikke det å ha påvirket alle spillerne like mye. Tirsdagens regnvær gjorde at en del bunkerne ble spilt som GUR. Ellers så var både fairway og greener i god stand.
 
Det ble spilt fra tee 52, nettoslag med fullt handicap.
 
Morten W. Knudtzon stakk av med seieren med 36 nettoslag, knepent foran Karl-R Strømmen på 2. Plass og Tore Gundersen på 3.plass, begge med 37 slag netto.
 
Lengste utslag hadde som så ofte før Stein S. Hovden.
Nærmest pinnen kom Eirik Opedal med 3, 76 m.
 
Link til Order of Merits: HER
 
Herrekomiteen gratulerer vinnerne.
 
Det er også blitt lagt inn noen bilder fra turneringen under fotoalbum.
 
Jan Wilhelm
Turneringsansvarlig
 
 
 • Herreturnering onsdag 17. juni 2015
VÅRENS ENESTE 18 HULLS TURNERING BLE GJENNOMFØRT UNDER VEKSLENDE VÆRFORHOLD.  STARTET I REGNVÆR, OG SLUTTET MED STREIF AV SOL.
 
SPILLET VAR SOM VANLIG VARIERENDE, MEN NOEN FIKSET FORHOLDENE BEDRE ENN ANDRE.
DET BLE TIL SLUTT 19 DELTAGERE, ETTER AT 3 PÅMELDTE IKKE KOM.
 
VINNER DENNE GANGEN BLE NILS ELLINGVÅG MED STERKE 36 POENG.
 
NUMMER TO BLE LARS HELMEN WESTLUND MED 33 POENG.
 
PÅ TREDJE PLASS KOM KARL-R STRØMMEN OGSÅ MED 33 POENG, MED SVAKERE SISTE 9.
 
CLOSEST TO PIN GIKK DENNE GANGEN TIL PER-HARALD HANSEN.
LONGEST DRIVE VANT STEIN RING GISKE.
 
HELDIGE VINNERE AV EN VINFLASKE BLE STEIN SVERRE HOVDEN OG MORTEN VINJAR ARNESEN.
 
NESTE ONSDAG INVITERER HERRENE KLUBBENS DAMER TIL TURNERING OG SOSIALT SAMVÆR, MED MAT OG DRIKKE.
 
Link til Order of Merits: HER
 
Herrekomiteen gratulerer vinnerne.
 
 
HENRY SOLHAUG
TURNERINGSLEDER
 
 
 • Herreturnering onsdag 1.juli 2015.
Dette var den siste turneringen i vår sesongen. Spillformen denne gangen stableford med ½ handikap. Oppmøtet var bra nå i ferie tiden, I dag var vi 20 påmeldte spillere. Vi var heldige med været denne onsdagen. Sommer varmen var kommet og alle herrene koste seg både på banen og på terrassen etter turneringen.
Men kun ½ handikap var det selvfølgelig vanskeligere å score bra, men det var gode resultater uansett. Det var en variasjon fra 7 poeng på 20 plassen og opp til 17 poeng for første plassen.
For å komme topp ti denne gangen måte man ha 12 poeng.
Vinneren av denne turneringen ble Stein S. Hovden med 17 poeng (20 poeng på fullt hcp.) foran Terje Krogh med 14 poeng (19 poeng på fullt hcp) og tredjeplassen kom Henry Solhaug også med 14 poeng (18 poeng på fullt hcp.). Terje ble rangert foran Henry på de siste seks hullene.
Må ikke glemme at vi også hadde en Closest to pin og Longest drive konkurranse. Closest to pin hadde vi på hull 9 og vinneren denne gangen ble Bård Stokke med respektable 1,55 m fra pinnen. Vi kan vel si at Bård var meget fornøyd med å ta hjem denne konkurransen. Han satte også birdie putten. Longest drive var på hull 3 og denne var det Stein S. Hovden som vant. Vi gratulerer begge to.
I vin trekkingen denne gangen hadde vi to flasker vin og vinnerne ble denne gangen Nils Ellingvåg og Bjørn Erik Andersson.
Det ble også kåret en vinner av Order of Merits for vår sesongen. Det har lenge vært tre stykker som har ligger klart i toppen, dette har vært Geir Nesgård, Bjørn Erik Andersson og Kevin McFadden. Med en syvende plass i siste turnering kunne Kevin stryke en ellevte plass og få fire ekstra poeng, mens Geir med sin fjerde plass stryk en tidligere femteplass og fikk kun et ekstra poeng i vårsesongens Order of Merits. Bjørn Erik hadde også et liknende tilfelle som Geir og fikk kun et ekstra poeng i den siste turneringen.
De to andre som fikk premie i årets Order of Merits var Karl-R. Strømmen som endte på fjerde plass og Ingen Trandum som tok en fin femteplass.
 Vi gratulerer igjen Kevin med en seier.
Order of Merits (Topp 7)
Posisjon Navn Antall turneringer Resultat
1 Kevin McFadden 6 77
2 Geir Nesgård 8 75
3 Bjørn Erik Andersson 7 73
4 Karl-R. Strømmen 7 61
5 Inge Trandum 8 59
 
Link til Order of Merits: HER
 
Vi i herre komiteen vil takke alle herrene som har bidratt til fine turneringer i år og vi håper at alle er tilbake til høsten. Første turnering er onsdag 12. august 2015
 
 • Herreturnering onsdag 1.juli 2015.
Da var høstens herreturneringer i gang, nå i strålende sol. Vi startet forsiktig med spillformen stableford med fullt Hcp. Selv om noen trofaste aktører fortsatt var på ferie var det 28 herrer som stilte til start denne solfylte onsdagen. 27 av disse fullførte med resultater som fylte hele spekteret. Denne uken deltok to nykommere, henholdsvis Roar Rismo og Vasily Gribkov. Herrekomiteen ønsker dem hjertelig velkomne.
Banen var i ypperlig stand med tette fairways, raske greener og til dels utfordrende hullplasseringer.
Nederst på resultatlisten fikk aktuelle spiller med seg beskjedene 3 poeng. For å komme topp 10, trengte man 15 poeng. For å komme topp 5 måtte man spille til en under sitt Hcp; 17 poeng.
Tredje plass det også med 17 poeng, men med færre tildelte slag, ble Per Harald Hansen (16 tildelte). Han gjorde et solid byks på leaderboard med birdie 2 på det siste hullet. Andre plass gikk til herre komité medlem Stein Hovden. Også han hadde 17 poeng men med kun 13 tildelte slag.
Denne ukens vinner, med tre poengs margin ble en av ukens nykommere, mer presist, Roar Rismo. Han bokførte seg med solide 20 poeng med 38 tildelte slag. Han skrev seg da ned et helt poeng til nå 33,5 i Hcp.
Denne onsdagen var det longest drive på hull 7 og closest to pin på hull 9. Longest drive hadde Geir Nesgård som slo 2. mann med over 10 meter. Vi kan jo nevne at nest lengste drive hadde Morten Vinjar.
To spillere kom veldig nære på closest to pin. Jan Wilhelm Dahl kom nærmest med imponerende 28 cm. Han slo dermed nestemann som hadde i overkant av 60 cm. til hullet.
Kveldens trøstepremier, to flasker vin gikk til henholdsvis Henry Solhaug og Bjørn Erik Andersson.
Link til Order of Merits: HER
 
Herrekomiteen gratulerer alle premievinnere og håper at vi blir enda flere spillere i ukene som kommer.
Det er også lagt ut noen bilder i fotoalbumet. Ikke vær redd for å sende inn bilder hvis du har tatt noen.
 
 • Herreturnering onsdag 19. august 2015
I høstsesongens andre turnering spilte vi nettoslag med 3/4 Hcp på en solfylt onsdag. Det var 28 blide herrer som koste seg på banen.
 
Ikke alle var klar over at det var slagkonkurranse denne dagen før de var ferdig med sine 9 hull. Vi vil oppfordre alle til å sette seg inn i hvilken turneringsform turneringen har.
 
Dette gjorde også at det under premieutdelingen ble utlyst feil 2.plass.
 
Riktig resultat for de 3 beste er:
Vinner ble Inge Trandum med +1 i netto score, annenplass til Petter Urdahl med +2 i netto score og tredje plass til Kevin McFadden med +3 i netto score. Vi kan nevne at det var fem spillere som hadde netto score på +3.
 
Petter Urdahl kom også nærmest pinnen på hull 9, mens Stein Sverre hadde lengste drive på hull 8.
 
Link til Order of Merits: HER
 
Herrekomiteen gratulerer alle premievinnere og håper at vi blir enda flere spillere i ukene som kommer.
Det er også lagt ut noen bilder i fotoalbumet. Ikke vær redd for å sende inn bilder hvis du har tatt noen.
 
 • Herreturnering onsdag 26. august 2015
ETTER MANGE FINE ONSDAGSKVELDER, BLE DENNE EN VÅT FORNØYELSE FOR DE FLESTE.
VI HADDE BRUTTO SLAGTURNERING, HVOR MAN MÅTTE HULLE UT. EN FORSMAK PÅ KLUBBMESTERSKAPET M.A.O.
RESULTATENE BLE SOM VENTET UJEVNE, FRA 40 SLAG PÅ VINNEREN TIL 61 PÅ SISTEPLASS.
VINNER BLE EIRIK OPEDAL PÅ STERKE 40 SLAG.
NUMMER TO STEIN SVERRE HOVDEN MED 41 SLAG
NUMMER TRE ALF KÅRE ANDERSEN MED 42 SLAG
GRATULASJONER TIL ALLE TRE !
LONGEST DRIVE TIL JUNIOREN EMIL BADEN I HANS DEBUT PÅ HERREDAG.
CLOSEST TO PIN VANT TOR ARILD HOLST-LARSEN, MED 2.99 FRA HULLET.
GLADE VINNERE AV VINFLASKENE BLE DENNE GANG, GEIR NESGÅRD OG MORTEN VINJAR ARNESEN.
DE FLESTE MØTES PÅ KLUBBMESTERSKAPET.
NOEN MÅ BEVARE FORMEN, OG ANDRE MÅ SKJERPE SEG.
Resultatlisten finner dere HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Herrekomiteen gratulerer alle premievinnere og håper at vi blir enda flere spillere i ukene som kommer.
Det er også lagt ut noen bilder i fotoalbumet. Ikke vær redd for å sende inn bilder hvis du har tatt noen.
HENRY,
TURNERINGSLEDER DENNE GANGEN.
 
 
 • Herreturnering onsdag 9. september 2015
Vi spilte stableford med fullt handikap.
 
Resultatene denne onsdagen var noe ujevne.
Vinneren ble Karl-R. Strømmen med 20 poeng. Harry Brenna ble nummer to med 19 poeng, 19 poeng hadde også Sigmund Ellingbø. Harry ble rangert foran på bedre spillehandikap.
 
Herrekomitéen vil gratulere alle tre.
 
Både lengste utslag og Nærmest pinnen (0.98 m) ble denne gangen vunnet av Per-Harald Hansen.
 
De glade vinnerne av vinen ble denne gangen Eirik Opedal og Bjørn Erik Andersson. Vin flaske vil bli delt ut ved neste turnering, da dessverre komitéen hadde glemt denne hjemme.
 
Resultatlisten finner dere HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Dessverre ble de ikke tatt noen bilder under turneringen. Ikke vær redd for å sende inn bilder hvis du har tatt noen.
 
 • Herreturnering onsdag 16. september 2015
Det var bare 14 deltakere denne onsdagen, noe som kan skyldes værutsiktene, men heldigvis hadde vi værgudene på vår side med bare periodevis regn under selve turneringen. Banen var etter forholdene fine. Noen bunkere var fylt med vann som følge av mye regn dagen før. Det ble for disse gitt fridropp ihht GUR-reglene.
Turneringsformen var netto slagspill med ¾ handicap. Spillet var varierende, med til dels gode og mindre gode resultater. Dagens vinner ble Erik Munthe-Kaas med 36 nettoslag, tett fulgt av Inge Trandum og Knut Eirik Rørnes med henholdsvis 37 og 39 nettoslag.
Closest to Pin (andre slaget på hull 6) var Henry Solhaug med 4,98 m, mens Nils Ellingvåg!! fikk Longest Drive på hull 4.
Tradisjonen tro ble det også trukket ut vinnere av Alf Kåres assorterte rødvin. Denne gangen var det Karl-R. Strømmen og Morten Vinjar Arnesen som var de heldige.
Resultatlisten finner dere HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Dessverre ble de ikke tatt noen bilder under turneringen. Ikke vær redd for å sende inn bilder hvis du har tatt noen.
 
 • Herreturnering onsdag 23. september 2015
HERRETURNERINGEN BLE GJENNOMFØRT MED 20 DELTAGERE DENNE GANGEN.
 
VÆRET VAR BRA, MEN BANEN VAR GANSKE BLØT ETTER MYE REGN DE SISTE DAGENE. DETTE GJORDE AT FORHOLDENE IKKE VAR LETTE.
 
SPILLET VAR SOM VANLIG AV VEKSLENDE KVALITET. UNDERTEGNEDE RAKK SOM VANLIG IKKE NOE OPPVARMING, MEN PRØVDE OPPVARMINGSBURET FRA UTSLAGET PÅ HULL 6, UNDER SIKKERHETSNETTET OG RETT I BURET. FLAKS AT DET IKKE VAR NOEN DER.
 
VINNER BLE BJØRN ERIK MED 18 POENG.
NUMMER TO BLE KARL R. MED 17 POENG.
NUMMER TRE BLE NILS MED 17 POENG.
 
VINNER AV LONGEST DRIVE PÅ HULL 3 BLE KNUT EIRIK.
CLOSEST TO PIN VAR ETTER 2 SLAG PÅ HULL 5. DENNE GIKK TIL NILS.
 
DEN HELDIGE VINNEREN AV VINFLASKA BLE DENNE GANG ALF KÅRE ETTER GOD TREKNING AV BJØRN ERIK.
 
GRATULASJONER GODE OG HELDIGE VINNERE, OG TIL ALLE DE ANDRE, LYKKE TIL NESTE ONSDAG!
 
Resultatlisten finner dere HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Det er lagt ut noen få bilder fra turneringen for de som er interessert å se om de er blitt tatt bilder av.
ALF KÅRE
 
 • Avslutningsturnering herregruppen lørdag 3. oktober 2015
Årets siste turnering ble avviklet i strålende høstvær.
18 hull med stableford fullt handicap var lørdagens spillform.
 
Det ble prestert meget god golf av flere av spillerne. Av 25 deltagere var 5 på hcp eller bedre.
 
Dagens suverene vinner ble ROAR RISMO med utrolige 47 poeng. ( Her er vel ikke ferdighet og hcp helt i samsvar, men en nedskriving på 5,5 poeng gjør det litt verre neste gang.)
At han har golftalent er det ingen tvil om.
 
Nummer 2 ble KARL-R STRØMMEN med meget sterke 41 poeng.
Han forsvarte ledelsen i ORDER OF MERIT med å spille banen på 80 slag. Sterkt!!
 
Nummer 3 ble BJØRN ERIK ANDERSSON med 38 poeng, også bedre enn hcp.
 
Longest drive PETTER HOLTMANN på hull 12.
Closest to pin hadde NILS ELLINGVÅG på hull 18.
 
Resultatlisten finner dere HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
 
Blant lørdagens mange gode prestasjoner må vi også nevne KNUT ERIK RØRNES sin HOLE IN ONE på hull 18. ( Gjort med 7 jern.)
 
En hyggelig middag gjort i stand av MAYA ble en fin avslutning på årets turnering sesong.
 
Herre komiteen takker alle deltagere gjennom sesongen for fint spill, hyggelig samvær, og skarp konkurranse. Mange gode replikker på terrassen husker vi også!
 
For herrekomiteen HENRY, tuneringsleder lørdag.