Banen

Banestatus 18. mai

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 18. mai 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Sakte, men sikkert.

Vi har vært påvirket av en veldig kald vår, noe som har resultert i veldig lite vekst. Etter kulden i april, så kom regnet i mai. Med regnet så dukket også heldigvis varmen opp (noe som er lett å se da banen begynner å bli kjempe grønn smiley)
Men; dessverre så tåler gresset mindre så tidlig i sin vekstfase, og på grunn av så mye nedbør den siste tiden, gir det ekstra slitasje om vi har banen åpen og det er derfor vi må holde stengt etter store mengde nedbør. 
Nå tom onsdag 19. mai.  

Generelt har banen kommet igjennom vinteren veldig bra, og vi er mer enn fornøyd, men ikke så lett å se siden veksten ikke er fullkommen enda. Så fort vi får et par dager uten regn og litt sol vil banen utvikle seg umiddelbart!

Greenene begynner sakte, men sikkert, å komme seg . Samtlige trenger fortsatt å bli tykkere (tetthet med vekst), men er på god vei.
Alle greenene er klippet på 5mm.  19. mai skal vi for første gang vertikalklippe og begynne å senke høyden.

På de ulike fairways'ene har det vært litt større utfordringer med å klippe. Enkelte steder har det vært alt for vått til å komme seg ut med de store maskinene uten å ødelegge for mye. Vi må også vente til det tørker opp slik at vi kan starte med gjødsling.
Vi starter på vårt flerårige Fairway-prosjekt så fort banen tåler belastning. Vi skal fremover ha en stort fokus på å øke kvaliteten, på lik linje som vi har gjort med våre greener de siste årene. Et resultat som vi er sikker på kommer til å løfte oss ytterligere fremover.

Det jobbes nå med 3 konkrete prosjekter; Drenering hull 5 (greenbunker), drening hull 7 (forkant av green) og ferdigstilling av greentargets på rangen som naturlig nok også har blitt utsatt grunnet været. 

Selv om vi har vært nødt for å holde banen stengt, så er treningsområdet (range og chippinggreen) åpent som vanlig. Så bare å komme bort og øve seg til banen er åpen og klar! wink

Vi satser på at dette regnet snart tar slutt (selv om det ikke ser helt ut slik enda) og gleder oss til solen og alle medlemmer endelig titter frem.

Sees på banen snart!

Hilsen Greenkeeperne
Casper, Tomash, Marcus, Neil og Jonathan