Banen

Banestatus etter 3 ukers drift

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 12. juni 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Fortsatt litt igjen for topp kvalitet på hele banen, men det nærmer seg

Selv om vi er i midten av juni, har vi kun vært åpne i totalt 3 uker. Banen utvikler seg dag for dag, men vi ligger fortsatt ett lite stykke bak enn normalt på denne tiden. 

På grunn av det fortsatt tørre været, er fairways i behov av vann og trenger litt mer tid for å bli helt perfekte. Vi jobber hardt med å tilføre vann og gjør de nødvendige tiltakene for økt kvalitet.

For å sikre den gode veksten, vanner vi store deler av banen hele natten. Dette omhandler tee'er, fairways, approaches og greener. Vanningen bidrar til å opprettholde fuktigheten og støtte utviklingen av gressveksten.
Mye har kommet seg nå den siste tiden, men det er fortsatt litt igjen for å skape optimale forhold. Områder som er skadet og ikke kommer til å få vekst, blir nå resådd.  
Siden vi har begrenset med tilskudd av vann etter den siste måneds tørke, er det en nøye prioritet for områder som har størst behov. 
Vi har i dag et vannressoar som på ingen måte er utømmelig. 
I fjor borret vi etter vann og etablerte ett borringspunkt, som nå tilfører ca. 5000 liter i timen. Denne har vært åpen hele døgnet de siste 4 uker. 
Til sammenligning går det ca. 200000 liter vann ved hver natt ved full vanning. 

Vi håper naturlig nok at været endrer seg litt og tar med regn i nær fremtid, slik at hele banen kan komme til sin fulle prakt snart.

I tråd med vår 5-årig oppgraderingsplan av vanningsanlegget, er det nylig gjennomført befaring av Irritec, et britisk selskap som er spesialist på vanningsanlegg. De utvikler en videre plan for å ytterligere gjøre vårt vanningssystem enda mer robust for dagens klima. Vi har i tillegg bestilt flere borringspunkter for tilførsel av vann. Dette er allerede planlagt kommende måneder. 

På den positive siden er greener i god stand, og det forventes at de vil fortsette å utvikle seg stabilt fremover. Vi har til nå klippet greener hver dag med en klippehøyde på 3,75mm. 
Denne justeres ned til 3,5mm allerede nå på torsdag. Vi kommer i tillegg til å begynne å rulle greener mot slutten av uken og fremover vil vi kunne forvente raske, jevne og fine overflater på alle hull.
Vedlikeholdet av greenerne er en viktig prioritet for oss, og vi jobber kontinuerlig med å opprettholde deres kvalitet.

Ny Tee på hull 1 - Norges fineste utslagsted 
Tee'en begynner å sette seg og røttene til ferdiggresset fester seg godt. Vi satser på åpning allerede til uken! laugh

I åpningsukene vil det bli påkrevd at alle bruker peg til utslag. 

Puttinggreen
Det neste som da gjenstår før full åpning av alle våre fasiliteter blir treningsgreenen.
I begynnelsen av forrige uke vertikalskar og resådde vi store deler av greenen. Gressveksten er godt i gang, og vi regner med å ha greenen åpen allerede mot neste helg wink

Endinger rundt dressing av banen - 14. juni
Siden været fortsetter å gi oss veldig varme dager og mye vind, er det besluttet av vi ikke gjennomfører dressing av fairways som først var planlagt nå onsdag, 14. juni. Om vi hadde gjort dette, hadde det vært en stor sjanse for at store deler kunne tatt skade, fremfor en positiv utvikling. 
Vi kommer derimot til å bruke hele dagen på å topdresse alle andre nødvendige områder, og i etterkant intensivere etterarbeidet rundt områdene slik at de utvikler seg som ønsket. 


Videre minner vi alle spillere om viktigheten av å ta vare på banen ved å reparere nedslagsmerker og divots. Dette er avgjørende for å opprettholde en god spillflate for alle golfere. Vi setter pris på samarbeidet fra alle medlemmer og gjester for å bevare banens kvalitet.

I lys av de nåværende forholdene vil vi opprettholde ballplassering med en køllelengde på fairways og kortere klipp fremover. Dette betyr at spillere kan plassere ballen, maks en køllelengde, for å unngå skader og forbedre spillopplevelsen.

Til tross for noen utfordringer med tørke på fairways, er vi glade for å kunne tilby vår ellers så flotte bane for alle våre golfspillere.
Vi fortsetter å jobbe hardt for å forbedre banens forhold og takker alle for deres tålmodighet og forståelse i denne perioden.

Vi ønsker alle velkommen til Grini Golfklubb!