Klubben

Julehilsen fra Grini Golfklubb

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 16. desember 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Rekordåret 2020 nærmer seg slutten, og vi vil i den anledning takke for i år og fortelle litt om planene for 2021

Vi har nå vært stengt i et par måneder etter å ha tilbakelagt tidenes golfsesong her ved Grini Golfklubb.
Da vi i starten av februar presenterte våre planer og budsjetter for Årsmøte, kunne vi ikke i de villeste fantasier drømme om hvordan året skulle komme til å ende. 
Det har vært travelt og meget hektisk, men i all hovedsak GOLFGLEDE på et skyhøyt nivå smiley

Vinteren var mild og banen var fantastisk allerede tidlig april, Hovland og Ventura på PGA touren med stor mediedekning her hjemme, ingen fikk lov til å reise, hjemmekontor på samtlige arbeidsaktive og dessverre permitteringer på mange andre. Alt dette resulterte i det rekordåret vi nå har opplevd.

Vi har en Visjon om å bli oppfattet som den triveligste og mest attraktive 9-hulls banen i landet, og som det idrettslaget vi er, skal hver eneste krone som vi har til overs gå tilbake til utvikling av banen og tilhørende fasiliteter for å nå denne visjonen!

Statistikk
Det har vært gjennomført over 45.000 runder i sesongen som strakte seg fra 14. april tom 26. oktober. Av dette var nesten 9.000 greenfeespillere og de fleste medlemmers gjester. Det er en stor økning mot tidligere rekordår 2019, da vi hadde 32.000 runder, hvorav ca. 7.000 greenfeespillere.
Den største kategorien som belaster banen er våre andelseiere, Hovedmedlem Voksen. I et "normalt år" har denne kategorien i snitt litt over 10 runder per sesongen. For 2020 har snittet for antall runder vært mer enn doblet 26,4.
Faktisk så belegger alle andre kategorier av medlemmer ikke mer enn ca. 8 % av totalt antall spilte runder.

Vi avslutter året med 1650 medlemmer totalt, en økning med nesten 700 medlemmer. 

Det er nå ventelister for å bli Hovedmedlem.

Medlemsundersøkelsen og prosjekter til neste år
3 ganger i året sender vi ut  en undersøkelse til medlemmer og gjestespillere, der alle får mulighet til å gi oss tilbakemeldinger på hva som er bra og hva som kan bli bedre. Takk til dere som har brukt tid på dette. Alt blir gjennomgått grundig og vurdert i forbindelse med de årlige planer og budsjetter. 

I en sesong der det meste har vært positivt, har det dukket opp nye fokus områder. Med en så stor økning på banen og våre fasiliteter, har vi møtt en hverdag der vi er nødt til å tenke annerledes, og handle deretter. 

Tilgjengelighet på banen, flyt i spillet og informasjon om arbeid som utføres
Vår største utfordring i året som gikk var tilgjengelighet på banen. Vi ønsker ikke å ha det slik det har vært i enkelte perioder i år, og ser dette som ett av de viktigste områdene til forbedring.
Flere tiltak har vært vurdert og vil bli iverksatt kommende sesong, og det vil også bli oppnevnt et utvalg for å ytterligere jobbe med potensielle tiltak hvis trykket vedvarer til neste år.
Med fulle flighter hele dagen, er det helt nødvendig med god flyt i spillet, samt at banemannskapet underveis får gjennomført nødvendig vedlikehold og prosjekter. Her skal vi sette inn ytterligere tiltak.

Range og presisjon
Om du har savnet ytterligere mål å slå etter på rangen, så skal det ikke bli noe problem til neste år, da vi skal etablere 2 kunstgressgreener med bunkere som nye mål wink
Det er i nærspillet det største forbedringspotensialet ligger for de aller fleste, og her skal Grini tilby gode muligheter for trening.  Vi tror at denne ombyggingen av treningsområdet også vil medføre færre baller mot fairwayen på hull 6 og bedre sikkerheten som er av største viktighet på enhver golfbane.
Vi kommer også til å kjøpe inn ny stor ballmasking med vasker.

Vintertrening, klubbhus og toaletter/omkledningsrom
Vi har bygget om klubbhuset, etablert slagmatter og puttinggreen inne, og gjort innkjøp av TrackMan for å tilby trening hele året til våre medlemmer! Dessverre så har dagens situasjon satt begrensninger for å tilby denne aktiviteten, men vi forventer at vi på nyåret kan sende ut informasjon om dette og ønske våre medlemmer velkommen til et helårstilbud.

Når sommeren endelig kommer, skal vi samtidig ønske alle velkommen til en ny og større terrasse med områder for bespisning og komfortabelt "lounge" område. Parkeringsplassene på fremsiden fjernes og det blir bilfritt. 

Vi skal også på sikt investere ytterligere i toalettfasiliteter og omkledningsrom, og sikter på å kunne tilby dette i klubbhuset i tilknytning til caféen.  

Banen
Vi fortsetter utviklingen av banen etter vår rullerende 5-årige baneplan, og har besluttet å investere ytterligere i maskiner til å bedre fairways i årene som kommer. Vi skal øke utbyggingen av enkelte Tee'er for mer variert spill og mindre belastning, etablere ny Tee 30, rense opp rundt dammen ved hull 2, 3 og 4 og skifte drenering i utsatte områder.

I tillegg jobbes det med enda flere medlemsfordeler og ytterligere investeringer for å ha et enda bedre tilbud i sesongen som kommer!

Grini Golf Café og Pro'er
2020 var et år der restaurantbransjen generelt opplevde en enorm nedgang. Når det gjelder vår Grini Golf Café, så har det heldigvis vært det motsatte. Stor takk til Kayse og hans medarbeidere for det fantastiske tilbudet vi har her!
For neste år, håper vi at de planene som man i år ikke fikk gjennomført, kan realiseres og tilbudet ytterligere styrkes. 

Begge våre Pro'er, Jørn og Thomas, gleder seg masse til å igjen få lov til å tilby sine tjenester (nå snart også i løpet av vinteren). 

Takk til banemannskapet som har levert en bane i topp kvalitet fra start til slutt, selv med en ansatt mindre i år. For at banen skal bli enda bedre og spillegleden enda større, oppfordrer vi alle spillere til å bli litt flinkere til å reparere nedslagsmerker og divots laugh
 
Og til slutt takk til alle våre medlemmer og gjester for sesongen 2020.

Vi håper dere alle får en fredfull jul og fin nyttårsfeiring, og hjertelig velkommen tilbake til oss i 2021.

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

Med vennlig hilsen
Daglig leder
Erik Holmen