Damer

Så er sommeren på hell - men vi håper alle har hatt gode dager både på og utenfor golfbaner i inn- og utland. Bildet er fra Lofoten Links, en golfbane ut mot storhavet nordvest i Lofoten, med Vesterålen i synsranden. Fantastiske omgivelser, spennende bane også på nattestid! 

Høstsesongen skulle startet tirsdag 6. august, men værmeldingen lovet både lyn og torden, så komiteen valgte å avlyse et par timer før. Typisk nok kom ikke dette uværet før på onsdag, så herregruppen måtte avbryte sin turnering og rømme innendørs. 

Den 13. august kom vi endelig i gang!  
Da var det ekstra hyggelig for damekomiteen å kunne ønske velkommen hele 28 turneringslystne golfere til gjennomføring av høstens første 9-hullsturnering i to klasser med spilleformen slaggolf netto.*  
Pallplassene ble erobret av, i A-klassen:
1. plass: Grete Cecilie Danielsen, +1 
2
. plass: Liv Bjørg Dyreng, +3
3. plass: Brita Holth-Larsen, +3
i B-klassen:
1. plass: Lisbeth Mysen, +1
2. plass: Grethe Brynildsen, +6
3. Ingeborg Krafft Vestel, +7
VI GRATULERER!
Øvrige resultater kan man se her

* Slaggolf er en spilleform som ligner på vanlig slagspill netto, men det er satt en øvre grense på hvor mange slag du kan slå på hvert hull. Alle spillere får spille maksimalt fire(4) slag mer enn hullets par, uansett handicapnivå. Har spilleren ikke hullet ut etter å ha brukt disse fire slagene over hullets par, plukkes ballen opp og scoren noteres til hullets par + fem (5). Fra totalsum slag (brutto score) trekkes ditt spillehandicap (SH), 50% for 9 hull, og det gir din slaggolf nettoscore, som bestemmer din plass på resultatlisten.  ex: vinneren i klasse A brukte brutto 49 slag på runden,  SH 13 = 36 slag = +1 i forhold til banens par, 35 på 9 hull.

20. august: 9-hullsturnering med slagspill brutto, som oppkjøring til klubbmesterskapet kommende helg
I flott golfvær fullførte hele 31 påmeldte en tirsdagsturnering med bruttoslag: Det vil si at forskjell i handicap ikke tas hensyn til, så den vinner som har brukt færrest slag, uansett handicapnivå. Altså vinner den som spiller banen best den dagen. Ettersom vi liker å dele ut premier i damegruppen, holdt vi likevel på to klasser også denne tirsdagen, basert på et skille ved 25.0 i handicap.
De tre beste i klasse A: 
1. plass: Grete Danielsen, 47 slag 
2
. plass: Astrid V. Trandum, 48 slag
3. plass: Trine Grønn, 48 slag
De tre beste i klasse B: 
1. plass: Grethe Bryildsen, 51 slag
2
. plass: Ann-Marie Kjos, 54 slag
3. plass: Siri S. Pettersen, 56 slag
VI GRATULERER!
Øvrige resultater kan man se her

27. august : 9 hull slaggolfturnering netto, med bare 3 køller og en putter i golfbag'en. 
Vi var 28 deltakeren denne vakre tirsdagen, jevnt fordelt på A- og B-klassen.  Å velge hvilke tre køller som skulle få være med, i tillegg til putteren, er en vanskelig avgjørelse. Men, som i fjor, ble det mange som opplevde at de spilte vel så bra med sitt enkle utvalg av 4 køller i bagen som med 14!
De tre beste i klasse A: 
1. plass: Liv Bjørg Dyreng, med imponerende  34 slag netto, 1 under banens par! (-1)
2
. plass: Kerstin Wollan, solid spill ga 35 slag, som er på par
3. plass: Helga Tomasdottir Slørdahl like bak, med 37 slag (+2)
De tre beste i klasse B: 
1. plass: Grethe Bryildsen, 37 slag (+2)
2
. plass: Ann-Mari Strand, 39 slag (+4)
3. plass: Inger Wiig, 39 slag (+4) 
VI GRATULERER!
Øvrige resultater kan man se her.