Damer

Forutsatt at vi alle tar smittevernreglene på dypeste alvor der ute hver eneste gang vi spiller, har vi fått klarsignal til å legge opp til matchplay-spill for dem som gjerne vil konkurrere seg gjennom vår, sommer og høst. Dette kan vi få til fordi matchplay handler om to og to spillere som avtaler seg imellom når og hvor de vil spille en match etter de spilleregler og smittevernregler som gjelder til enhver tid. Alt forberedes og følges opp digitalt av damekomiteen, men resten gjøres av spillerne selv.

ÅRETS MATCHPLAY-OPPSETT ER KLART: 20 SPILLERE ER PÅMELDT - DETTE BLIR MORO!
NB: Gruppeoppsettet følger som vedlegg nederst på denne siden.

Fase 1: OPPLEGG FOR INNLEDENDE GRUPPESPILL.
  • De påmeldte er inndelt i 5 grupper a 4 spillere. Disse fire skal spille mot hverandre i et innledende gruppespill over 9 hull. Det betyr at alle spillere får spilt minimum 3 kamper over 9 hull i denne innledende runden.
  • Har den ene spilleren vunnet flere hull enn det er hull igjen å spille, er matchen over. Resultatet noteres som f.eks. 3&2, som betyrat vinneren har vunnet 3 flere hull enn motstanderen når det bare er 2 hull igjen å spille.  Vinneren får da 3 poeng. Er det likt etter 9 hull, ender kampen uavgjort (0&0), og begge får 1 poeng.
  • Hvem som skal spille mot hvem i de tre innledende rundene, er satt opp i vedlegget det vises til nederst på siden
  • Den med lavest handicap av de to som skal spille en match mot hverandre, har ansvar for å avtale tidspunkt og sted for en match med sin motspiller.
  • Vinneren av hver match har ansvar for å melde inn resultatet av matchen asap på epost til Trine Grønn, gronntrine@gmail.com. Hun vil holde dere oppdatert om utviklingen i matchene her på nettsiden.
    -> OBS: I vedlegget her vil Trine legge inn resultanene etter  hvert som de kommer inn,

• Alle matcher spilles med 100% handicapgodtgjørelse.  Før runden starter blir de to som skal spille mot hverandre, enige om likheter og forskjeller mellom dem i antall tildelte slag per hull i den forestående runden.
  • Alle matcher i det innledende gruppespillet skal være ferdigspilt innen 26.7. 2020, og gjerne før. Vinneren av hver gruppe kommer på premielisten vi skal feire sammen når vi avslutter sesongen til høsten.
  • Finner motspillerne ikke passende dato før tidsfristen, vinner den spilleren som har mulighet til å spille på datoen for tidsfristen, automatisk 4&3.
Fase 2: ORDINÆRT MATCHPLAY: UTSLAGSRUNDER OVER 18 HULL.
Oppsettet legges ut 27.7., for oppstart av utslagsmatcher fra 28.7.
  • De to beste i hver gruppe i fase 1 går videre til ordinært matchplay-spill over 18 hull. Det vil si 10 spillere.
  • De fire siste i rangeringen av resultatene for de 10, blir satt opp til å spille kamp i første utslagsrunde. Vinnerne av de to går videre til utslagsrunde 2,  som da blir satt opp med 8 spillere. Oppsett for runde 1 og 2 osv vil være klart 27.7.  (Hvis spillerne er enige, kan man spille kun 9 hull også i utslagsrundene.)
  • Samme regler gjelder her som i gruppespillet: Har den ene spilleren vunnet flere hull enn det er hull igjen å spille, er matchen over. Resultatet noteres som f.eks. 4&3, som betyrat vinneren har vunnet 4 flere hull enn motstanderen når det bare er 3 hull igjen å spille.
  • Forskjellen er at det ikke kan spilles uavgjort: Er det likt etter 9 eller18 hull i utslagsrundene, spilles det Sudden Death fra hull 1 til en har vunnet ett hull. Eventuelle tildelte slag per hull tilkommer på nytt.
Matchplayperioden går fra 28.7. til 26.9. 2020.  Tidsfrister:
  • for 1/8-delsfinaler og kvartfinaler: 13.9.
  • for semifinaler: 20.9
  • Finale og bronsefinale: Vi legger opp til at finalematchene spilles koordinert med finalene for herrene, på lørdag 26.9., med et entusiastisk publikum spredt rundt på banen.
Betaling: Deltakeravgift kr 150,-
Betaling helst via VIPPS til Kirsti Braathen, mobilnr 908 69 701, og HUSK å skrive inn ditt NAVN og ordet MATCHPLAY.  Det samme gjelder om man foretrekker å betale inn til damekomiteens bankkonto nr. 86018993823.