Damer

Matchplay damer 2019

OM MATCH PLAY:
Match play er et morsomt spilleformat der man spiller mot en motstander, og hvor det gjelder å vinne flere hull enn motstanderen. Så i matchplay noteres ikke poeng, men hvem som vant hullet, hull for hull. Vinneren er da den som har vunnet flest hull. Følgelig er det da også slik at om den ene spilleren har vunnet flere hull enn det er hull igjen å spille, er matchen over. Da noteres resultatet med antall hull vunnet+antall hull igjen. Ex noteres 3&2: det betyr at A leder med tre hull med 2 hull igjen å spille= A har vunnet matchen. Paret kan selvsagt fullføre runden, men matchen er over. Er det likt etter 9 hull, spilles det Sudden Death fra hull 1 til en av de to har vunnet ett hull. Eventuelle tilleggsslag tilkommer på nytt. Vinneren har ansvar for å skrive opp resultatet på damenes matchplay-oversikt på tavlen på turneringskontoret. 

MATCH PLAY 2019:
Tolv damer tok utfordringen og ble med i årets match play.  I første runde deltok åtte av de tolv. De fire vinnerne av første runde møtte så fire seedete spillere i andre runde.  Etter at disse fire kampene var spilt, var det fire igjen i kampen om de tre gjeveste plassene: 
Lise Norgren og Inger Edvinsen skulle kjempet om gull eller sølv, mens Liv Bjørg Dyreng og Grete Cecilie Danielsen skulle kjempe om bronsen eller "den sure fjerdeplassen". Begge kampene ble utkjempet over 18 hull lørdag 28.9. i øsende regn og vann  - det rant i strie strømmer alle veier! Men damene trosset været og en tung bane, og spilte god golf. 

Vi kan nå gratulere Inger Edvinsen som klar vinner av årets match play, og Lise med en fin andreplass. Liv og Grete kjempet jevnt lenge, men Grete trakk lengste strå og avgjorde på hull 17. Vi gratulerer!

En seig heiagjeng fulgte dem tett over 18 hull, og kan rapportere at humøret var på topp og rullen ikke-eksisterende...
Neste år håper vi mange flere vil melde seg på match play - dette er enkel moro, og den varer hele sesongen!