Herrer - Gruppen for alle herrespillere fra 20 år og til 99 år.

Matchplay - Lag 2023

Sluttspill Grini Lagmatch Herrer 2023

Da er vi endelig klare for for avsluttende finalespill i Grini Lagmatch Herrer 2023. 

Det var jo to grupper med fire lag som stilte til start i gruppespillet. De to beste lagene i gruppen gikk videre til finale-spill.
Hver lag spilte jo tre kamper hver i gruppespillet og alle kampene ble gjennomført, så det var kun en match som ble vunnet på walk-over. Det er jo ganske bra gjennomføring. Men vi skal passe på å starte gruppespillet neste gang turneringen arrangeres så slipper vi å utsette fristene forhåpentligvis.

Det var jo de to beste i hver gruppe som gikk videre til semifinalene.
I gruppe 1 var det Olaf Ingebrigtsen/ Halvor Fjellberg som vant selv om de var seedet lavest av alle lag som deltok. Gruppeseieren ble avgjort på inbyrdes oppgjør der Olaf Ingebrigtsen/ Halvor Fjellberg vant 1 up over Anders Eknes/ Stein S. Hovden som var seedet best i gruppen. Begge disse to lagene går derfor videre til semifinale.

I gruppe 2 var det Jørgen Skuseth/ Hans-Ole Giske som halte seieren i land. De vant to matcher og tapte den siste. Men det holdt allikevel å gå videre som gruppevinnere. Det andre laget som gikk videre fra gruppe 2 var Linus Lindgaard/ Mats Christenesen. Også de med to seire og ett tap. Men matchen de hadde mot laget Kevin McFadden/ Kayse G. Greging ble ganske minneverdig. Lars Fjell måtte steppe inn som reserve for Kayse. Matchen startet kl.20:10 med solnedgang 20:47. Så på hull 4 var det så vidt vi så ballene. På resten av runden var alle spillerne avhengi av å kjenne på følelsen i balltreffet for å prøve å finne igjen ballen på fairway. Etter å ha spilt hull 6 var Kevin McFadden/ Kayse G. Greging ett hull ned. Men nå var det så bekmørkt at vi ble enige om å avslutte runden med å spille hull 9 tre ganger. Matchen gikk helt til siste hull. Der  der gikke begge lagene over til selvlysende baller så det var sikkert å finne dem igjen. Kevin bommet på en 4 meters putt for å dele matchen, så da vant Linus Lindgaard/ Mats Christenesen 1 up. Jørgen Skuseth/ Hans-Ole Giske vant gruppen på inbyrdes oppgjør.

Følgende oppsett i semifinalene blir da:
Semifinale 1: Olaf Ingebrigtsen/ Halvor Fjellberg Vs. Linus Lindgaard/ Mats Christenesen
Semifinale 2: Jørgen Skuseth/ Hans-Ole Giske Vs. Anders Eknes/ Stein S. Hovden
NB! Semifinalene må spilles innen 10. September.

Laget som har  lavest handikap har ansvaret for å kontakte motspiller og avtale å spille matchen før tidsfristen.
Finner motspillerne ikke passende dato før tidsfristen vinner den spilleren som har mulighet til å spille på datoen for tidsfristen automatisk 4&3.

Avgjørelser av plassering gruppespill:
Når det gjelder avgjørelse av plassering i gruppespillet er det som følgende:
  1. Laget som har flest poeng vinner gruppen. Det gis 3 poeng for seier og 1 poeng for uavgjort.
  2. Ved lik poengsum vil innbyrdes oppgjør telle.
  3. Der hvor tre av lagene har lik poengsum, og en ikke kan skille på innbyrdes oppgjør (at alle tre lagene har slått den ene av de andre to), vil summen av hull opp eller ned i løpet av hele gruppespillet avgjøre. Dvs. summen av hvor mange hull opp eller ned lagene er ved slutten av matchene.
  4. Skulle ikke det skille, vil summen av hull opp eller ned i de innbyrdes oppgjørene de tre lagene imellom å bli avgjørende.
  5. Har ikke matchen blir spilt og Herrekomitéen ikke har hørt fra noen av lagene avgjør Herrekomitéen vinneren på loddtrekning.

Når alle matchene i gruppe-spillet er avgjort vil vi sette opp hvem som møter hvem i semi-finalene og dette vil bli lagt ut i Golfbox som egen turnering.

Tidsfrister
Runde: Tidsfrist:
Gruppespill 25. August 2023
Semifinaler 10. September 2023
Finale og bronsefinale 23. September 2023

Regler for Grini Lagmatch Herrer 2023:

Denne turneringen er en scramble- turnering der begge spillerene på laget slår alle slagene det også på greenene. Laget kan til en hver tid velge den beste ballen og spille videre derfra. Ballen posisjon markeres og deretter kan så begge spillerne i valgfri rekkefølge slå neste slag derfra. Ballen kan plasseres men da innen en scorekort-lengde!! For at det skal bli en ekstra utfordring har vi valgt at hver spiller skal ha 7 tellende utslag i sluttspillet der machene går over 18 hull. 

I utslagsrundene skal hver match skal spilles over 18 hull med 25% av lagets samlede handicap. Vinneren er det laget som har vunnet flest hull. Hvis lagene blir enig  om det, kan man spille kun 9 hull også i utslagsrundene.

Eksempel på beregning av spillehandicap:
a- Summer de to spillerene på laget sitt handicap. (11,1 + 12,3=23,4)
b- Ta så 25 % av lagets samlede  handicap. (23,4 x 0,25= 5,85)
c- Slå så opp i slopetabellen og se hvilket spillehandicap 5,85 vil tilsi. (5,7 - 6,4 = 5 spillehandicap)
NB! Maks handicap en spiller kan ha i matchene er 36,0. Det vil si at spillere som har et handicap på mer enn 36 får ikke nytte av det over 36,0. Disse spillerne tar da utgangspunkt i hva slope-tabellen sier for de med 36,0 i handicap.
Alle spillenrne som spiller spiller fra utslagsted 52 uansett handicap eller spillehandicap.

Hvis et lagene har ulikt spillehandicap vil de ekstra slagene det ene laget har tildeles på de hullene med lavest index.
eks.:
Lag 1 har spillehandicap på 10.
Lag 2 har spillehandicap på 5.
Lag 1 har da 5 slap på lag 2.
Lag 1 får et slag til gode på hull med index 1 til 5. På 18- hullsrunder vil det si på hull 4, 13, 3, 12 og 7. På 9-hullsrunder vil det si på hull 4,3 og 7.

Har det ene laget vunnet flere hull enn det er igjen å spille er matchen over og resultatet blir 3&2 om vinneren har vunnet tre flere hull enn motstanderen og det er to hull igjen å spille. Er det likt etter 9 eller18 hull i utslagsrundene, spilles det Sudden Death fra hull 1 til en har vunnet ett hull. Eventuelle tilleggs slag tilkommer på nytt.

Vinneren har ansvar for å sende inn resultatet til Kevin som oppdaterer tabell og Golfbox.

kmcf79@gmail.com

Betaling: OBS Ny person for innbetaling.
Betaling foregår via VIPPS til Jan Wilhelm på 414 32 273 (Husk å skrive inn informasjon ang. navn og medlems nummer.). Fristen for betaling er før den første matchen i gruppespillet spilles.
Påmeldingsavgift er på kr. 200,- pr lag, dvs. 100,- kr pr. spiller.

Vi håper så mage som mulig får en spennende turnering og vi i herrekomiteen tar gjerne imot tilbakemeldinger på hva som er bra og hva som kan bli bedre til neste gang denne turneringen arrangeres.

Hilsen alle oss i Herrekomiteen.