Herrer - Gruppen for alle herrespillere fra 20 år og til 99 år.

Referater 2016

 • Herreturnering onsdag 4. mai 2016.
 
Årets første turnering serie gikk av stabelen under flotte forhold – været viste seg fra sin beste side og banen var fin tross en del regn den siste tiden. 23 ivrige spillere stilte til start.
 
Det ble spilt Stableford med fullt handicap med ball-plassering/drop på hele spillefeltet innen en køllelengde. Resultatene var jevnt over meget gode med hele åtte spillere på 17 poeng eller bedre. Det var tøff konkurranse om pallplasseringene.
 
Av fire spillere på 18 poeng stakk Kevin McFadden og Karl-R Strømmen av henholdsvis andre og tredje plass, mens Alf-Kåre Andersen inntok den sure fjerdeplassen.
Suveren vinner ble Geir Nesgaard med 22 poeng.
 
Vi som spilte med Geir i Scotland i april så at det var noe på gang, så de som skal slå han i år må skjerpe alle deler av spillet.
 
Bjørn Erik Andersson stakk like så godt av med både closest to pin (3,95 m) og longest drive.
Herrekomiteen gratulerer vinnerne.
 
”Trøstepremiene”(noen kaller det også hovedpremien) gikk til Alf-Kåre og Jan W.
 
 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
INFO:
For å få Eclectic konkurransen riktig er man nødt til å ha registret score på alle hull. I de tilfellene hvor spilleren har angitt stryk (-) vil vi sette inn 2xpar+1 som spilleren score som blir registret i Eclectic.
 
 • Herreturnering 11. mai 2016
Herreturneringen denne onsdagen ble gjennomført i fint vær, men litt vind, som var med i spillet på noen av hullene. Spillformen var stableford med ¾ handicap.
Spillet var også denne dagen meget bra, og man måtte spille til hcp, eller bedre for å bli premiert.
Det var en gruppe på 6 spillere som stakk seg ut, så dette ble de beste:
 1. Bjørn Erik Andersson   18 poeng.
 2. Geir Nesgård                 18    «
 3. Inge Trandum                17    «
 4. Karl-E Strømmen            16    «
 5. Henry Solhaug               16    «
 6. Tor Atle Mo                    16   «
Closest to pin vant Bjørn Erik.
Longest drive hadde Jan Wilhelm.
Vinflaskene vant denne gangen Thorbjørn Gjerde og Tor Atle Mo.
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
For herrekomiteen
Henry, turneringsansvarlig
 
1 Bjørn Erik Andersson   18 poeng
2 Geir Nesgård                 18 poeng
3 Inge Trandum                17 poeng
4 Karl-E Strømmen            16 poeng
5 Henry Solhaug               16 poeng
6 Tor Atle Mo                    16 poeng
 
 
 • Herreturnering 18. mai 2016
I turneringen 18. mai fullførte 24 herrer nettoslagturneringen med fullt handicap. Vi hadde relativt OK vær, med litt regn i luften.
 
Det ble igjen stor avstand mellom de 6 flightene. Vi må bli flinkere til å følge tett inntil flighten foran.
 
Denne gangen var det Kevin som var den suverene vinner med -4, Anders Eknes og Bjørn Erik ble henholdsvis nr 2 og 3 beggge med +1.
 
Longest drive på hull 7 hadde Petter Holtmann, og Closest to pin på hull 9 ble Kevin med 1,66m.
 
Vinnere av vinen denne gangen ble Harry Brenna og Stein S. Hovden.
 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
 
 • Herreturnering 25. mai 2016
Denne onsdagen hadde vi strålende vær selv om den store varmen ikke helt har kommet, var observert flere herre som hadde valgt å kaste den langermede genseren og brukte shorts.
 
Det var 31 herrer fullførte en hyggelig turnering den 25. mai. 2016
 
Denne onsdagen spilte vi Stableford med fullt handikap. Greene var klippet litt ekstra ned på grunn av senior turneringen dagen etter, og dette er trolig grunnen til den relativt lave score denne dagen. Men de to i toppen spilte bra og klarte å vise til god score.
 
Vinner denne dagen ble Knut Eirik med 19 poeng. På andre plass kom Anders som også hadde 19 poeng. Anders gikk bak Knut Eirik med dårligere spillehandikap. Tredjeplassen gikk til Kevin med 14 poeng. Vi kan vel si at de to i toppen var klart foran resten av spillerne. Det var hele ni spillere som fikk 14 poeng denne dagen.
 
Nærmest pinnen på hull 2 fikk Torbjørn og lengste slaget på hull 8 fikk Anders.
 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
Vil også nevne at det er Nordea Pairs lørdag 12. juni 2016. Så det er bare å melde seg på.
 
Stein S. Hovden
Turneringsansvarlig
 
 • Herreturnering 8. JUNI 2016
 
Turneringen ble gjennomført under nær optimale værforhold med sol, fin temperatur (ikke for varmt eller for kaldt), noe vind til å begynne med, men som stilnet etter hvert. Banen begynner å bli bra, men roughen er utilgivelig. I tillegg var det vel mye sand på greenene etter strøing tidligere på dagen. Dette gjorde det vanskelig å beregne hastigheten og resulterte i flere tre puttere enn normalt.
Det ble spilt bruttoslag og suveren vinner med 40 slag ble Terje Krogh. På de neste plassene kom Knut Eirik Rørnes og Kevin Mcfadden, begge med 43 slag. Det var totalt 27 deltagere.
Lengste utslag hadde Bjørn Erik Andersson på hull 8.
Nærmest pinnen ble Torbjørn Gjerde med 1,45 m  på hull 2. Birdieputten satt som den skulle J.
Tore Gundersen og Kjell Njå stakk av med vinen.
 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
 
Herrekomiteen gratulerer vinnerne.
 
 • Herrene inviterte damene til lagspill og rekeaften 15. juni 2016
Onsdag ble herredagen byttet ut med spill og sosialt samvær med klubbens damespillere. Fra de siste turneringene har det vært meldt om flott vær med strålende sol. Denne gangen må vi melde om pøsende regnvær, som heldigvis sluttet etter 3-4 hull.
Det ble 17 lag ( 34 spillere ) som startet. Spilleformen  var scramble hvor begge spillte fra den valgte ballen til man hullet ut. Med tanke på alle turneringene i det siste, så er herregruppen tilfreds med at såpass mange ville være med. Vi brukte shotgun start, slik at alle var ferdig noenlunde samtidig.
Vi spiste reker med tradisjonelt tilbehør. Maya sørget for mat og oppdekking, og det var mange rosende ord om rekene. Godt jobbet Maya !
Før premieutdelingen takket damenes gruppeleder, Britt Hamre Riseng, for maten, og delte ut noen pene ord til herrekomiteen, og lovet at neste år blir herrene invitert.
Resultatene ble som følger:
1 Birgit Aulie Egge/ Kevin McFadden          36 slag netto
2 Britt Hamre Riseng/ Per Harald Hansen  37 slag netto
3 Grete Ba Flaaten/ Tore Gundersen    37 slag netto
Longest drive på hull 3: Damer Bodil Katrine Steen, herrer Jan Wilhelm Dahl.
Closest to pin på hull 9: Damer Britt Hamre Riseng, herrer Terje Krogh.
Vinen ble denne gangen trukket parvis (begge fikk vin), og vinnerne ble: Terje Krogh og Tor Arild Holst- Larsen, og paret Ragnhild Krogseth og Inge Trandum.
Vi gratulerer alle vinnerne med velfortjente premier.
Vi kan legge til at lagtrekkingen ble foretatt tilfedig i golfbox, uten at hcp ble lagt til grunn. Vi fikk frem en resultatliste med desimaler til premieutdelingen. Denne er nå rettet opp, slik at den som ligger i golfbox er riktig. Det ble bare små forandringer i forhold til den som ble lest opp, og de tre premierte ble ikke berørt.
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
Til slutt takker herrekomitéen for en hyggelig kveld, som bekreftet det gode samarbeidet mellom klubbens damer og herrer.
 
Henry Solhaug
Turneringsleder
 
 • Herreturnering onsdag 22. juni 2016
Da har vi gjennomført vårens 18 hulls turnering, det var 30 spillere denne strålende ettermiddagen. Vi kan nevne at i fjor var vi kun 22 spillere ved tilsvarende turnering.
Vi var også denne onsdagen meget heldige med været. Solen skinte fra en nesten skyfri himmel. Vi hadde litt vind, men dette var ikke noe som plaget oss gutta noe.
Dessverre er ikke banen helt topp ennå, så vi spiller fremdeles med ballplassering. Banen har kommet seg veldig de siste 14 dagene.
Turneringsformen var stableford med fullt handicap. Spillet var varierende, med til dels gode og mindre gode resultater. Dagens vinner ble Alexander Birkeland med 38 poeng. Etter Alexander fulgte fem spillere på 34 poeng. Disse ble skilt ved spiller handikap. Andre plassen denne kvelden tok Kevin McFadden med SH 10 og tredjeplassen fikk Karl-R med SH 14. Der etter fulgte Anders Jagland (SH 18), Kayse Greging (SH 19) og Arild Hannestad (SH 23).
Closest to Pin (andre slaget på hull 11) var Karl-R med 1,37 m, mens Kevin også fikk Longest Drive på hull 16.
Tradisjonen tro ble det også trukket ut vinnere av Alf Kåres assorterte vin. Denne gangen var det Terje Krogh, Morten Knudtzon og Peter Bjørno som var de heldige.
Herrekomitéen er veldig fornøyd med at vi stadig får med nye spillere på turneringene våre, samt at noen gamle kjenninger kommer tilbake.
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
 
 • Herreturnering onsdag 29. juni 2016
Da er siste turnering i vår sesongen spilt og vi har klart å kåre en sammenlagt vinner.
Vi begynner først med herreturneringen denne onsdagen. Vi spilte nettoscore med fullt handikap. Som vanlig hadde vi satt maks scoren til 2 x par + 2.
Det var flere spillere som var litt bekymret for været ettersom YR hadde meldt regn, men herrene i Grini GK har vært snille så vi slapp unna med kun noen få drypp.
Som ellers i vår sesongen ser vi at spillet blir bedre og bedre, ingen unntak denne onsdagen heller. Scoren varierte fra 31 netto til 47 netto. Det var ni spillere som gikk på sitt handikap eller bedre. Dette viser at vi spiller meget bra golf om dagen.
Vinner denne dagen ble Stein S. Hovden med 31 netto. Stein var kun et slag bedre en Geir Nesgård med 32 netto. På en fin tredjeplass kom Alf Kåre Andersen med 34 netto. Kan også nevne Inge Trandum som også hadde 34 netto. Alf Kåre gikk foran Inge på spillehandikap.
Longest driv var på hull 4 denne dagen. Denne ble vunnet av Geir. Closest to pin som var på hull 9 ble vunnet av Stein med 2,26 m fra pinnen.
Tradisjonen tro ble det også trukket ut vinnere av Alf Kåres assorterte vin. Denne gangen var det Kevin McFadden og Halvor Borchgrevink som var de heldige.
 
Da dette var dette også var siste turnering i vår sesongen ble det delt ut premier til de fem beste herrene.
 
Suveren vinner våren 2016 ble Kevin med 133 poeng. Men på de to andre pallplasseringene ble det tett. Både Karl-R Strømmen og Knut Eirik Rørnes fikk 101 poeng. Som vanlig skilles disse ut fra beste resultat i turneringene.
 
Knut Eirik har følgende plasseringer: 1 stk. 1. plass, 1 stk. 2. plass, 1 stk. 4. plass, 1 stk. 9. plass og 1 stk. 10. plass.
 
Karl-R har følgende plasseringer: 2 stk. 3. plass og 3 stk. 4. plass.
 
Ut fra at Knut Eirik har en seier ble han rangert foran Karl-R. Men vi skal gi ros til Karl-R for meget stabilt og jevn presentasjon i årets vår sesong.
 
Tar også noen ord om årets Eclectic turnering. Her er det fem spillere som ligger på banens par eller bedre. Det er tre stykker som har 33 slag og to stykker som har 35 slag.
Kevin, Geir og Alf Kåre har alle 33 slag. Kevin og Geir har to Birdies og resten par, mens Alf Kåre har tre Birdies, fem par og en Bogey.
For å sende et lite stikk til damene så har jeg sjekket litt med deres eclectic. De har kun en spiller som ligger under banens par. Vi herrene har 20 Birdies, mens damene har kun 2 stk. Men på en ting slår damene oss, de har registret en Eagle.
 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
Da vil herrekomitéen takke alle herrene for en fin vår sesong og håper alle kommer seg gjennom sommeren og er klare for en fin høstsesong.
 

 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
 
 • Herreturnering onsdag 24. august 2016
En flott bane, med fine fairwayer og raske greener, møtte 32 spillere til generalprøven før klubbmesterskapet. Det ble spilt bruttoslag og mange viste gryende form, hvorav hele ti spillere hadde 46 slag eller bedre.
Turneringen ble vunnet av Karl-R Strømmen, fulgt av Knut Eirik Rørnes og Inge Trandum på de neste plassene, alle med 42 slag.
Closest to pin på hull 9 ble Kevin McFadden med 7,70 m.
Longest drive på hull 3 hadde Petter Holtman.
3 fl vin ble loddet ut og de heldige vinnerne var Stein Sverre, Tore og Bent.
 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
 

 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
 • Herreturnering 7. september 2016
Vi har hatt en flott høst så langt med godt vær. Varmen har holdt seg å også denne onsdagen var det strålende sol. Vi startet kl. 16:00 for å rekke rundt før det blir mørkt. Det er gledelig å se at vi var 36 spillere denne onsdagen. Vi har satt tak på 40 spillere. I vår sesongen hadde vi en turnering med 38 spillere, som er rekord for herreturneringene. Spørsmålet er nå om klarer vi å sette deltaker rekord med full turnering med 40 spillere.
 
 
Denne onsdagen spilte vi Stableford med fullt handikap. Banen er nå veldig bra stand, så vi håper på fremdeles fint og varmt vær fremover.
 
Som alltid var det god spredning på resultatene. Kan nevne at de elleve første var i buffersonen eller bedre. Det var seks spillere som ble skrevet ned etter turneringen.
 
Vinner denne dagen ble Tor Arild med solide 21 poeng. På andre plass kom Geir med 20 poeng og Kayse hadde også 20 poeng. Geir slo Kayse på bedre spillehandikap. Kayse ble rangert foran Arne med bedre spillehandikap (18 mot 19 mottatte slag).
 
Nærmest pinnen på hull 5 etter to slag gikk til Knut Eirik med kun 12 cm fra hullet.  Lengste utslaget på hull 8 fikk Karl-R.
 
I vin lotteriet var følgende tre personer fornøyde vinnere: Arne, Kevin og Erik.
 
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
Vil også nevne at herrekomitéen arrangerer tur til Sverige helgen 7. til 9. oktober 2016. Se hjemmesiden for mer info.
 
Stein S. Hovden
Turneringsansvarlig
 
 • Herreturnering 14. september 2016
Superværet fortsetter. Mange har lyst til å spille golf. Derfor ble det tangering av rekorddeltagelsen fra 1/6 med 38 deltagere. Dette gleder oss i herrekomitéen masse, og vi håper været fortsetter.
Med så mange deltagere, ble det en beinhard kamp om premiene.
Denne onsdagen spilte vi fra 45-utslaget, noe som ble vanskelig for noen. En hel 4-ball klarte å slå ut fra feil tee på hull 9, noe som medførte 2 ekstra slag på dem. Jeg gjorde selv det samme på hull 8 i fjor, så jeg vet hvor jævlig det føles.
Det ble spilt netto slag, og fra 45 blir det jo færre mottatte slag. Etter scorene ser det ut til at de fleste taklet dette greit.
Suveren vinner ble Karl R. med 32 slag og solid nedskrivning. Nummer to ble Jarle Sjøvaag med 34 slag, og nummer tre ble Inge Trandum på 35 slag og par. Han gikk foran Torbjørn Gjerde på lavere spillehandicap.
Longest drive ble vunnet av Stein Sverre Hovden.
Closest to pin ble vunnet av Erik Arenstedt som traff stanga, men uheldigvis ble det stang ut. 92 centimeter fra hullet, var det allikevel ingen som slo.
Glade vinnere av vin ble Tore Gundersen, Eirik Kristoffer Günther-Ellefsen og Kayse Günther Greging.
Resultatlisten finner dere: HER
 
Link til Order of Merits: HER
 
Link til Eclectic:  HER
 
Vil også nevne at herrekomitéen arrangerer tur til Sverige helgen 7. til 9. oktober 2016. Se hjemmesiden for mer info.
 
Med vennlig hilsen
Alf Kåre Andersen
Turneringsgeneral 14/9- 2016
 
 • Avslutningturnering1. oktober 2016
ÅRETS SISTE HERRETURNERING ER GJENNOMFØRT.
Lørdag 1 oktober ble herrenes siste turnering avviklet. Denne gangen var det full 18 hulls turnering. Spillformen var Stableford med fullt handicap.
Været var strålende med tanke på at det var 1 oktober, og etter et par forfall ble det 22 spillere som startet. Startrekkefølgen var basert på plasseringen på Order of Merit for høsten, slik at de beste startet til slutt. Siden vi spilte 18 hulls turnering, ble det belønnet med 50% mere poeng denne gangen.
Resultat lørdagens turnering:
1 Alf Kåre Andersen 39 poeng
2 Tore Gundersen 36 poeng
3 Inge Trandum 35 poeng
4 Thorbjørn Gjerde 35 poeng
5 Knut Eirik Rørnes 33 poeng
6 Arild Hannestad 33 poeng.
 
Closest to pin: Alf Kåre Andersen.
Longest drive: Thorbjørn Gjerde
Heldige vinnere av vin ble: Morten Vinjar Arnesen og Sverre Olav Fremsæther
Det hele ble avsluttet med felles bespisning for de som hadde anledning, og diverse premieutdelinger på tampen av måltidet. Maya hadde tryllet fram en deilig lasagne til de 16 som var igjen. 
MATCH PLAY ble vunnet av TERJE KROGH etter seier over ANDERS ØSTBYE EKNES i finalen.
Kampen om tredje plass vant KNUT EIRIK RØRNES etter seier over ERIK ARENSTEDT i bronsefinalen.
Disse ble premiert til applaus fra de andre spillerne.
 
ORDER OF MERIT for høstens jevneste og beste spillere ble også premiert.
1   INGE TRANDUM              115 POENG
2   KNUT ERIK RØRNES         97 POENG
3   KARL-R. STRØMMEN       81 POENG
4   JAN WILHELM DAHL       78 POENG
5   STEIN SVERRE HOVDEN  76 POENG
6   ALF KÅRE ANDERSEN      74 POENG
 
Årets nye konkurranse ECLECTIC ble det også delt ut premier for.
Vinner ble: KNUT ERIK RØRNES med 30 slag. På de neste plassene kom GEIR NESGAARD 31 slag, STEIN SVERRE HOVDEN 32 slag, og KEVIN MCFADDEN 32 slag. Stein foran på flere birdier.
Kan legge til at lørdagens turnering ikke teller med i Eclectic da vi kun spiller to 18 hulls turneringer i løpet av sesongen..
I år var det også premiering største fremgang gjennom sesongen. Her var LEIF ARNE FJELDVIG suveren vinner.
Det har vært en aktiv og bra sesong for herregruppen. Vi har flere ganger hatt mellom 30 og 40 påmeldte. Det har kommet flere nye spillere som vil teste seg i konkurranser, og det er hyggelig for klubben. Fikk også henvendelse fra to nyinnmeldte i forbindelse med siste turnering. De vil delta aktivt neste år, og har handicap på Kevins nivå, så skjerp dere gutter. Vi som har alder rundt banens par, og slaglengde på 2 ganger banens par, går tøffe tider i møte. Vi får legge oss i nærspill trening i vinter, så presser vi oss kanskje inn blant topp ti i noen turneringer.
Vi vil trolig få til flere 18 hulls turneringer på våren, når det er lyst til sent på kvelden. Dette har vært et ønske fra mange spillere. Det vil da ikke være avgjørende for turneringen om du stryker eller har par på første hull. På lørdagens turnering rundet undertegnede på andre plass og endte som nummer seksten, mens andre gjorde motsatt. Med litt smidighet fra de som kan starte tidlig, skal vi kunne få det til.
HENRY som var turneringsansvarlig, vil takke STEIN SVERRE og de andre i herrekomiteen for godt samarbeide gjennom sesongen, og selvsagt alle spillerne for en særdeles hyggelig sesong. Dette er noe vi skaper sammen!
 
Herrekomiteen v/ HENRY