Banen

Spill fra teestedet som er riktig for deg

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 2. august 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Gjør golfen enda mer morsom!

Fellesferien er over og banen er fylt opp med spillere fra morgen til kveld laugh

For at samtlige av våre besøkende skal bli bedre golfere, kreves det trening av den enkelte, men for at samtlige av våre besøkende umiddelbart skal få en bedre opplevelse, er det desidert enkleste å starte med å spille fra et utslagssted som passer sitt eget ferdighetsnivå!

Hvem ønsker vel ikke mer mestringsfølelse, en morsommere runde golf...og forhåpentligvis putte flere ganger for par og birdie!?? 

Tommelfingerreglen for hvor man bør slå ut, baserer seg på hvor langt man klarer å slå med en driver/utslag. Hovedpoenget er å komme i posisjon til et rimelig innspill mot greenen med korte køller, fremfor å måtte bruke hybrid/fairwaywood eller flere slag. Man bør altså benyttes seg av et utslag som gir en innspillsmulighet til å komme seg inn på greenen under ca. 150m.  
Så om du alltid har lange jern, hybrider og wooder inn på andreslaget på par 4-hull, bør du vurdere å flytte deg ett eller to teesteder frem. Du får ikke like mange mottatte slag, men du vil samtidig få desto mer glede av å putte oftere for par og til og med ha en birdiemulighet i ny og ne. Og ikke minst: rundene tar kortere tid wink

Usikker på hva du skal velge neste gang?
Vi har gjort jobben litt lettere for deg, ved å definere våre anbefalte utslagssteder, basert på ditt Hcp;

Damer
Hcp 54 - 45 TEE 23
Hcp 44,9 - 36 TEE 31
Hcp 35,9 - 10 TEE 45
Hcp 9,9 - 0 TEE 52

Herrer
Hcp 54 - 50 TEE 23
Hcp 49,9 - 36 TEE 31
Hcp 35,9 - 30 TEE 45
Hcp 29,9 - 0 TEE 52

Og så er det jo også veldig morsomt å kunne oppleve banen litt annerledes. Hvert hull endrer seg når man velger ett nytt utslagssted...plutselig dukker det opp "nye hinder" som man ikke har beregnet tidligere.

Så spill fra riktig tee-sted som passer deg og ditt ferdighetsnivå, eller gå ned på lengden i ny og ne og opplev hvor morsomt det faktisk er smiley
 
Velkommen!