Banen

Vårforberedelser og banestatus

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 11. april 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Fortsatt noen uker igjen, men sesongen nærmer seg!

Påsken er ferdig og det samme er forhåpentligvis vinteren for denne gang også!

De siste månedene har banen vært dekket med et tykt lag av både is og snø, og vi har i all hovedsak ventet på at dette skulle endre seg slik at vi har kunnet kommet oss ut og startet på vårforberedelsene for fult. 

Banesjef Arnie har frem til nå jobbet alene, men i påsken startet resten av gjengen å komme tilbake på jobb. Neste uke er vi fulltallig på banen. 
Det har blitt mye jobbing inne den siste tiden, med alt fra service på maskiner til oppgradering av alt som skal settes ut kommende uker.  Det har også gitt Arnie litt tid til å sette seg inn i sin nye hverdag, før det braker løs med spill fra morgen til kveld.

På banen har vi måket alle greener og tee'er fri for is og snø, men har valgt å beholde dukene på greenene enn så lenge på de fleste greener.  
Selv med en litt kronglete vinter, ser det lovende ut wink, men de neste ukene vil være avgjørende for hvordan det vil bli den første delen av åpningen. 
Vi trenger å ha stabilitet i været over en lengre periode for å danne grunnlaget for en sunn og god vekst, uten at gresset skal bli stresset eller ødelagt.

Med alt regnet som er spådd frem til over helgen, vil nok store deler av banen være fri for is og forhåpentligvis mulig for oss å komme ut kort tid etter dette med maskiner igjen. Starter vi for tidlig vil bare maskiner og biler ødelegge etter seg.
Frem til dette jobber vi med generelt vedlikehold og arbeid.

Ny Tee 45 og 52 på Hull 1
Så fort telen har gitt seg (forhåpentligvis mot slutten av neste uke), begynner vi på det ene av to store prosjekter dette året, med ombygging av de to bakerste utslagsstedene på Hull 1.  Det skal bli større, sammenhengende og heves betraktelig, så hele hullet skal være synlig før man slår ut cool
Ombyggingen skal ta ca. 2 uker og være ferdig før vi åpner. Etter dette vil det ta 2 - 4 uker før vi kan bruke begge tee'er som normalt. 

(Neste store prosjekt for året vil altså være å bytte ut kunstgressgreenen på treningsområdet med vanlig gressgreen, slik at vi har 3 store treningsgreener).

Når kan vi forvente å åpne i år?
Fortsatt litt for tidlig å si noe helt konkret, men naturlig å tro litt ut i mai måned. Mye blir avgjort nå den nærmeste tiden.
Nettene må i hvert fall være frostfrie, dreneringen må ta unna vann og generelt må det være tørt nok på banen til å ferdes der, samt sørge for vekst av gresset med varmen fra bakken som overstiger ca. 8 grader. Vi følger nøye med!!

MEN; det skal være mulig å trene hos oss før den tid! Vi åpner våre 6 slagnett (4 nede ved rangen
og 2 ved klubbhuset)
forhåpentligvis allerede neste uke, deretter følger kunstgressgreenen og så til slutt rangen! Rangen åpner så fort det ikke er frosnetter og det er mulig å plukke baller med ballmaskinen.
Så snart kan dere alle komme og trene litt før det starter for fult!


Grini Golf Café åpner igjen fredag 14. april, så bare å komme og benytte det fantastiske takeaway tilbudet enn så lenge!

Og administrasjonen er fortsatt på plass hver dag om det skulle være noe.

Det begynner å nærme seg nå laugh