Damer

Match Play Damer 2023

Av: Elisabeth Engum Hool  |  Publisert: 22. mai 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Match play er et morsomt spillformat der man spiller mot en motstander, hull for hull, og hvor det gjelder å vinne flere hull enn motstanderen. Den som bruker færrest slag netto (dvs. brukte slag minus tildelte slag på hullet) vinner hullet. Se eksempel lenger ned på siden for forklaring når det gjelder tildeling av slag og innrapportering av resultat.

Gruppespill
Vi spiller først gruppespill over 9 hull, der man blir satt opp i grupper av 3 eller 4 spillere og alle spiller en match mot de andre spillerne i gruppen. De beste i hver gruppe går videre til utslagsrundene (hvor mange som går videre fra hver gruppe vil avhenge av antall påmeldte).

I gruppespillet gis det 3 poeng for seier og 1 poeng for uavgjort.
Ved lik poengsum vil innbyrdes oppgjør telle. Der hvor flere spillere har lik poengsum, og en ikke kan skille på innbyrdes oppgjør, vil summen av hull opp eller ned i løpet av hele gruppespillet avgjøre.

Vi setter fristen for gruppespillet til å være gjennomført innen 31. juli.
Spilleren som har høyest handikap har ansvaret for å kontakte motspiller og avtale å spille matchen før tidsfristen. Om matchen ikke blir spilt eller ikke er innrapportert vil vi avgjøre seier ved loddtrekning.
OBS! Det kan være lurt å sjekke i god tid med de andre i gruppen når sommerferie skal avvikles, slik at matchene spilles innen fristen.


Når alle matchene i gruppespillet er avgjort, vil vi sette opp hvem som møter hvem i 1/4-finalene. 

Finalespill (utslagsrunder)
I utslagsrundene spilles matchene over 18 hull, hvor vinneren er den som har vunnet flest hull.
Ved delt match (uavgjort resultat), spilles Sudden Death fra hull 1, til en av spillerne har vunnet et hull. Eventuelle tilleggslag tilkommer på nytt.

Spilleplanen for Match Play 2023

Påmeldingsfrist: Lørdag 13. mai, kl. 18:00, https://grinigolfklubb.no/damer/turneringer-2023

Tidsfrister:
Gruppespill: 31. juli
Kvartfinaler: 27 august
Semifinale: 17. september

Finale og bronsefinale spilles lørdag 23. september. Damer, herrer og seniorer spiller sine finaler denne dagen, og det vil bli et arrangement rundt dette.Høres matchspill komplisert ut så bekymre deg ikke, vi tar oss av det praktiske for dere. Dere trenger bare å innrapportere resultatene til oss så ordner vi resten.
Det er ikke handicap-krav for å delta på Match Play, men deltagere med Hcp over 36 får tildelte slag tilsvarende Hcp 36.

Når påmeldingsfristen er utløpt, setter vi opp grupper og sender ut mer detaljer med kontaktinfo etc.
Meld dere på!


Har dere spørsmål kan dere sende e-post til camilla.juell71@gmail.com eller ringe på 90 77 78 17.

Deltageravgift kr 150,- settes inn på damekomitéens konto: 8601 89 93823, innen 22. mai 2023. Husk å ta med info om eget navn, medlemsnummer - og at det gjelder Match Play.