Herrer

Grini Matchplay Herrer 2019

Av: Admin  |  Publisert: 29. april 2019  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Klubbens herremedlemmer over 13 år inviteres herved til Grini Matchplay Herrer 2019 med oppstart i juni og finalespill i september.

Match Play er en morsom konkurranseform hvor man spiller om hvert hull, slik at man må ha fokus hele tiden om man skal klare å gå seirende ut av cupen.
Nytt av året er at vi kommer til å dele deltakerne inn i 8 grupper à 4 spillere. Alle 4 spillere møter hverandre i et gruppespill med matcher over 9 hull og der de to beste i gruppene går videre til sluttspillet som vil være vanlig cup-spill, men da over 18 hull.

Påmelding gjøres i Golfbox og betaling gjøres på herrenes onsdags turneringer eller sette inn på Inge Trandum sin konto: 1210.3732.725 eller VIPPS Inge på 975 93 855 (Husk å skrive inn informasjon ang. navn og medlems nummer.). Fristen for betaling er lik som påmeldingsfristen.
Påmeldingen er først endelig når betaling av påmeldingsavgiften er innbetalt.
Påmeldingsavgift er på kr. 200,-. På grunn av gruppespillet vil maks deltakere i år være på 32 spillere, der første mann til mølla gjelder.

Påmeldingsfristen er 24. mai. kl. 19:00.

Rundene må være ferdigspilt innen følgende datoer:

Runde: Tidsfrist:
1, 2 og 3. 21. juli
1/8 Finaler 18. August
Kvartfinaler 01. September
Semifinaler 22. September
Finale og bronsefinale 29. September

Spilleren som har høyest hcp har ansvaret for å kontakte motspiller og avtale å spille matchen før tidsfristen.
Finner motspillerne ikke passende dato før tidsfristen vinner den spilleren som har mulighet til å spille på datoen for tidsfristen automatisk 4 &3.

Har ikke matchen blir spilt og herrekomiteen ikke har hørt fra noen av spillerne avgjør herrekomiteen vinneren på loddtrekning.

Finalene er satt til nevnte dato for å ha premiene klare til herrenes avslutnings turnering og premieutdeling uken etter.

Finalen og bronsefinalen vil bli arrangert søndag 29. september 2019. Her gis det ikke dispensasjon for annen dato.

Premieutdelingen vil skje i forbindelse med avslutningsturneringen til herrene og damene lørdag 5. oktober 2019.

Regler for Match Play 2019
I de innledende rundene i gruppe spillet skal matchen spilles over 9 hull med 3/4 spillehandicap.

I utslagsrundene skal hver match skal spilles over 18 hull med 3/4 spillehandicap, hvor vinneren er den som har vunnet flest hull. Hvis spillerene er enig, kan man spille kun 9 hull.

Har den ene spilleren vunnet flere hull enn det er igjen å spille er matchen over og resultatet blir 3&2 om vinneren har vunnet tre flere hull enn motstanderen og det er to hull igjen å spille. Er det likt etter 9 eller18 hull, spilles det Sudden Death fra hull 1 til en har vunnet ett hull. Eventuelle tilleggs slag tilkommer på nytt.

Vinneren har ansvar for å skrive opp resultatet på herretavlen.

Hvordan finne ditt 3/4 spillehandicap og tilleggs slag
Om spiller A får 25 tildelte slag skal man ta 3/4 av dette.  (25 * 0.75 = 18.75, som avrundes til 19 tildelte slag)

Om hans motstander, Spiller B, har 18 i tildelte slag, vil Spiller A ha 7 tilleggs slag i forhold til spiller B (25-18=7). Spiller B får ingen tildelte slag i matchen. Bruk standard indeks på hullene:

Disse tilleggs slagene fordeles på hullene med lavest indeks eller handicap.
I eksemplet vil dette være for hullene.
9-hull: 3, 4, 7 og 8.
18 hull: 3, 4, 7, 8, 12, 13 og 16.

Ved uavgjort etter 9 eller 18 hull kan spillerne selv bestemme om de ønsker å spille flere hull eventuelt kåre vinner på annen måte.
F.eks. Resultat siste hull, Puttekonkurranse, lodd trekning, etc.

Spørsmål kan rettes til Kevin McFadden som har hovedansvaret for Grini Matchplay Herrer 2019.