Referat Herreturnering 5. august 2020

Av: Stein S. Hovden  |  Publisert: 6. august 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Så er herregruppen i gang med høst sesongen og vi gikk rett på med litt høst vær. Det hadde vært regn hele dagen, så banen fremsto som relativt våt.

Litt lavere deltakelse denne onsdagen med 22 påmeldte spillere. Vi antar at det fremdeles er noen som er på ferie. Selv om vi prøver å få alle herrespillerne til å legge opp ferie planene sine etter terminlisten for herregruppen.

For høstsesongen har vi prøvd å gjøre neon mindre justeringer med tanke på inndelingen i de to klassene. Vi har valgt å heve grensen for Super elite opp til HCP 16,0. Vi har etter den store deltakelsen på vår sesong gjort noen justeringer på antallet premieringer. De første 4 vil få premier, samt at vi har gjeninnført Lengste utslag og Nærmest pinnen. For lengste utslag kåres vinner i både Herrer Super Elite og Herre Elite, mens Nærmest pinnen er felles for de to klassene.

Så til selve turneringen. Denne onsdagen startet vi med 18 hull Netto slag. Fordelingen mellom de to klassen ble 12 stk. spillere i klasse Herrer Super elite og 10 stk. i Herrer elite.

Som vanlig ble det stor spredning på resultatene og man kan se at litt dårlig vær ikke skal ha noen betydning på om man spiller bra eller dårlig.

Vi begynner med Herrer Super elite. Her varierte sluttresultatet fra -7 og til +19.
Vinner av klassen ble Kayse Günther Greging med meget, meget solide -7. Runden til Kayse bestod av 2 stk. Birdie, 12 stk. Par, 3 stk. Bogie og 1 stk. Dobbel bogie. Totalt 73 slag brutto og 63 slag netto. Vi gratulerer Kayse med en strålende runde.
På andre plass kom Lars Fjell med solide -3. Dette var også en meget god golf runde. Runden til Lars bestod av 10 stk. Par, 3 stk. Bogie, 4 stk. Dobbel bogie og 1 stk. trippel Bogie. Totalt 83 slag brutto og 67 slag netto.
På tredjeplass kom Karl-R. Strømmen med en fin runde på +1. Karl-R hadde en litt tung start på runden sin med 45 slag ut, mens han fikk spillet til å sitte bedre på vei inn med seks slag færre og 39 bruttoslag. Kan hende at den tunge starter var at Kar-R. kom rett fra Norsk Senior golf turnering på Hakadal.
På fjerdeplass kom alltid solide Eirik Günther-Ellefssen med +3, som gikk foran Knut Eirik Rørnes på bedre spillehandikap.

I Herrer elite klassen var det noe jevnere, hvor vinneren vant på +4 og siste mann havnet på +15.
Vinner ble Alf Kåre Andersen med nettoscore på +4. Alf Kåre hadde to fine Birdier på siste ni. Andre plassen denne onsdagen kapret Geir Nesgård på +7, mens tredjeplassen gikk til Arne Figenschou også på +7. Geir gikk foran må bedre spillehandikap.
På plassene bak kom Henry Solhaug på +8, mens femteplassen kapret Erik Sandvei på +10.

I konkurranse om lengste utslag og nærmest pinnen fikk vi følgende vinnere.
Lengste utslag Herrer Elite: Roar Rismo (Hull 3)
Lengste utslag Herrer Super Elite: Eirik Anda (Hull 4)
Nærmest pinnen: Jan Wilhelm Dahl 2.38 m (Hull 9)

Vi til slutt oppfordre alle til å melde seg på neste onsdag hvor vi spiller 18 hull Bruttoscore. Dette er oppvarming til årets klubbmesterskap (22. – 23. august 2020).