Medlem

Lag-NM for Herrer er i gang

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 15. juli 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Og vi er representert i 1. divisjon

Grini GK deltar i Lag-NM, divisjon 1. denne helgen. Men hva er lag-NM i golf og hvordan spilles det? 

Lag-NM arrangeres hvert år i samarbeid mellom NGF og golfklubbene og er forbundsturneringer.

Målsetningen med Lag-NM er å kåre Norges beste klubblag for damer og herrer.

Lag-NM for herrer består av divisjoner hvor høyeste divisjon heter Lag-NM, med inntil 14 lag, deretter Lag-NM 1. divisjon, med inntil 14 lag, og Lag-NM 2. divisjon med flere avdelinger med inntil 16 lag.

I 2021 vant Grini GK sin avdeling i 2.  divisjon og rykket opp til 1. divisjon. 

Det er Stiklestad GK som arrangere Lag NM- 1. divisjon i år.  Grini GK stiller i år med et godt lag. Klubbens to beste golfere, Henrik Heyerdal og Fritjof Rasmussen, var tatt ut på forhånd. Jesper Pedersen og Andreas Juul Bergene kvalifiserte seg til laget i en intern kvalifiseringsturnering i juni. 

Lag NM 1. divisjon spilles over 3 dager med tilsammen 5 runder. Det spilles alle tre former for slagspill i Lag NM. Fourball og Forsome de to første dagene og siste dag spilles det individuelle runder (single). Dette gjør turneringen til en konkurranse der hele laget presterer sammen.

Siden mange av våre klubbmedlemmer sjeldent spiller Four-Ball og Forsome gir vi en kort forklaring her, og oppfordrer samtidig alle til å oftere spille match eller ulike slagspill i selskapsrundene på Grini. Golf kan være så ekstremt mye mer enn bare å gå rundt på banen og kjempe mot seg selv wink

Former for slagspill i Lag NM: 
Individuell(Singel): Hver spiller på hvert lag spiller som en individuell. Spilles siste dag. Alle lagets runder (4.stk) teller. 
Foursome; To og to spiller fra samme lag spiller som partnere og spiller én ball. De slår ut på annethvert hull og spillere annethvert slag på hvert av hullene. 
Four-ball: To og to spillere fra samme lag spiller som partnere og hver spiller sin ball. Den laveste scoren til partnerne er scoren på hullet. Hvis én partner unnlater å fullføre spillet på hullet, er det ingen straff. Derfor plukker ofte en av partnerne opp ballen når den andre Partneren har sikret den beste skåren på et hull. 

Har du sett på Solheim Cup eller Ryder Cup har du sett alle spilleformene som brukes i Lag NM. 

Resultatene fra Lag NM 1. divisjon 15-17 juli 2022 kan du følge med Live oppdateringer her: https://www.golfbox.no/app_livescoring/tour/default.asp?language=1044#/competition/3533685/leaderboard