Damer

Viktig info om opplegget for årets dameturneringer

Av: Trine Grønn  |  Publisert: 16. april 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Fortsatt spill i to klasser, men.. Damekomiteen har tatt et spennende grep i år som det er viktig at tirsdagsdamene gjør seg kjent med før påmelding til årets turneringer.

Som beskrevet i nyhetsbrevet fra damekomiteen 6. april (finns HER), er sesongens turneringsprogram for Grini-damene ferdig, og vi har mye moro i vente! Sjekk også turneringsoversikten på damegruppens nettside HER.

VIKTIG informasjon før sesongstart: Fortsatt to klasser i alle singelturneringer, men vi innfører bruk av ulik spilleform i de to klassene
Ut fra spillernes tilbakemeldinger etter sesongslutt de siste par årene, vil vi i år prøve ut en modell med en klasseinndeling som legger mer vekt på konkurranseelementet i klasse A enn i klasse B. Det betyr at spilleformen vil kunne være forskjellig i de to klassene i samme turnering. I tillegg åpner vi for at det blir mulig for noen å velge om de vil spille i klasse A eller klasse B.
Her er modellen:
* Alle med hcp opp til og med 24,5 blir automatisk plassert i klasse A.
* Alle med hcp fra og med 28,0 blir automatisk plassert i klasse B.
* Dette gir oss en buffersone fra 24,6 til og med 27,9: De som har sitt gjeldende hcp innenfor denne buffersonen, får anledning til ved påmelding selv å bestemme om de vil spille i klasse A eller klasse B i den aktuelle turneringen. Denne valgmuligheten kommer opp under påmeldingsprosessen for hver enkelt singelturnering, men kun for dem med hcp mellom 24,6 og 27,9.

Om pris, premiering, heder og ære
  • Deltakeravgiften 2021 forblir uendret, kr 80 for hver tirsdagsturnering. Smittevernhensyn gjør at vi vil gjøre alt for å minimere nærkontakt, og deltakeravgiften skal derfor være betalt senest 1 time før ankomst på vipps eller til konto. Vippsnummer og kontonr ligger under informasjon om hver turnering både i golfbox og i turneringsoversikten på nettsiden til damegruppen  
  • I tillegg til vanlig premiering etter alle tirsdagsturneringer, blir det i år utdelt to Order of Merit, dvs beste spiller sammenlagt gjennom sesongen innenfor hver klasse.
  • Vi gjeninnfører sammenlagtkonkurransen eclectic, felles for begge klasser: Ved sesongslutt ser vi etter hvilken spiller som har skåret lavest/best i sum over banens 9 hull i turnering. En registrert tirsdagsbirdie på nesten alle hull vil være en god søknad...
  • Ved sesongslutt kårer vi årets klatrer, i år definert som den tirsdagsspilleren med handicap 36 eller lavere som har forbedret sitt handicap mest fra første til siste tellende turnering. 
  • Vi kårer også årets rookie: den av klubbens nye tirsdagsdamer som har sanket mest konkurransepoeng på sammenlagtlisten gjennom sesongen. 
  • Påmelding til vårens tirsdagsturneringer åpner 19. april og skjer i golfbox, eller via lenke til golfbox fra turneringsoversikten Dameturneringer 2021 på nettsidene til grinigolfklubb.no
Bli med på MATCHPLAY 2021 for damene!
Matchplay kort forklart: I matchplay spiller man en mot en, og hull for hull. Vinner av en match er den som leder med flere hull enn det er hull igjen å spille på runden. 
Matchplay er en konkurranse som går over hele sesongen, med start i mai-juni og avslutning i september. Vi spiller først gruppespill, slik at alle som er påmeldt, får spilt minst 3 kamper. De beste i hver gruppe går videre til utslagsfinaler. Siste finaledag arrangerer vi i september sammen med tilsvarende finaler i herrenes matchplay.
  • Påmelding til matchplay skjer i golfbox på vanlig måte, samme sted som dere melder dere på klubbturneringer. Påmeldingsfrist er 10. mai

Hilsen oss i damekomiteen: Brita, Hanne, Kirsti, Sidsel Line, Anne Christine, Elisabeth, Delores og Trine