Klubben

Endelig stor golfglede, etter en trøblete vår

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 4. juni 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Kort (lang) oppsummering etter 1 måned ut i sesongen

Endelig skinner solen på himmelen og på de fleste baner i landet vårt, Grini Golfklubb ingen unntak smiley

Hovland-feber og vedvarende reiserestriksjoner tilknyttet pandemien, gjør sitt til at antall golfspillere og antall runder per spiller i landet vokser. Golfsporten fortsetter med den kraftige økningen som vi så starten på i fjor!
Dette er først og fremst gledelig for alle som er så glad i denne idretten vi driver med.

Vi har ikke hatt banen åpen mer enn en måned, men opplevd en start som gitt oss alt!! Snø, kulde, regn og nå skikkelig varme og skyfri himmel. 
Da er det virkelig ikke enkelt å få jobbet på banen og sørge for den kvalitet vi ønsker.

Banen 
Men; endelig begynner vi å se den banen som vi sårt har savnet. Greenene er på god vei til sin vante gode kvalitet. Vi skal snart starte på fairway-prosjektet med raking, lufting, dressing og vanning. 
Vi skal ferdigstille dreneringen på hull 5 og hull 7, samt nye targets på rangen og håper å ha den "nye" rangen ferdig innen 2 uker. 
Det er ikke mange ukene igjen før gressveksten på hele området når sitt potensiale. Juni i år kommer altså til å bli det Mai har vært for tidligere år...laugh 
Treningsgreenen er nå åpnet.

Medlemsvekst
Vi har som tidligere informert, begrenset inntaket av nye medlemmer, men trykket vedvarer. Ventelisten for å bli Hovedmedlem fortsetter å vokse, og det ser dessverre ut til at vi snart må stoppe inntaket i andre kategorier og blir nødt til å opprette ventelister der og. 
Det som derimot er veldig gledelig, er den store alders- og kjønnsvariasjon som fortsetter for de som ønsker å bli medlem hos oss. Endelig ser alle det hele vi hele tiden har sagt....Golf er gøy, for alle!!

Våre medlermmer:
35 % Kvinner - 65 % Menn.
Gjenomsnittsalder 50,7 år. Yngste 4 år, eldste 98 år.

 
Aktivitet
Det er totalt spilt ca. 6.500 runder, fordelt på de første 30 dagene vi har vært åpen, altså i snitt over 200 spillere hver dag, nesten helt uavhengig av været wink
Våre egne medlemmer står for 5.500 runder, altså ca. 85 %, og med det 1.000 runder fra gjester (750 ulike personer).

Mange av våre medlemmer har enda ikke kommet seg ut på banen. Så langt har litt over halvparten av medlemmene vært ute og spilt. 
Og av våre medlemmer, så er det fortsatt i kategorien Hovedmedlem Voksen de fleste tilhører. Nesten alle rundene (ca. 90 %) er i denne kategorien, som tidligere. 

Nye bookingregler
Formålet med de nye bookingreglene var som våre medlemmer ønsket, å ha til hensikt å åpne for mer spilletid og bedre utnyttelse til glede for alle.
Noen dager er det helt umulig å finne en ledig spilletid hos oss, på godt (for golfsporten) og på vondt (for alle som ikke får spilt). 
Det har vært en for kort periode til å kunne konkludere enda, men mange av de nye reglene viser seg å ha fungert som ønsket. Vi er derimot, som veldig mange andre klubber med høyt trykk, i fasen der vi løpende evaluerer og deler våre erfaringer rundt tiltakene. Utgangspunktet var at mye av det vi satt i gang skulle vedvare frem til sommeren. Gitt at trykket på banen avtar, så skal vi være raske til å endre tilbake igjen.

Det er også et par av initiativene vi allerede nå ser nærmere på å endre. Alt i hensikt for at våre medlemmer skal ha det beste tilbudet.  

Ivaretagelse
Det er lett å være fornøyd når det er så mye glede på banen og rundt klubben og trykket er mer enn hva vi hadde turt å drømme om for bare noen år siden, men vi er mer klar nå enn noen gang for det arbeidet som ligger foran oss. Vi må bli enda flinkere til å beholde de golferne som har kommet til sporten den siste tiden, samtidig styrke tilbudet til alle eksisterende medlemmer.

Dette skal vi klare, med fokuset vi påstartet i fjor; IVARETAGELSE

Tiltakene mot å ha et tilbud til alle, uavhengig alder eller ferdighetsnivå, intensiveres og vi jobber kontinuerlig med øvrige initiativer. Vi skal skape #golfglede på banen og rundt klubben. Mange sliter med å komme seg ut på banen av ulike grunner, og skal man få utnyttet potensiale som golfen kan gi, og sørge for et langt og aktivt liv innen golfsporten, hos oss i Grini eller andre klubber, så er det glede på landets baner som er essensielt - og gjerne sammen med andre wink

Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan for at du føler vi lever opp til vår visjon; "Grini Golfklubb, den triveligste og mest attraktive 9-hulls banen i landet"

Og så et siste ønske.....Divots og nedslagsmerker
Når ballen lander hard på greenen og presser gresset ned, dør gresset om det ikke repareres innen kort tid og skaper en brun flekk uten fremtidig vekst. Ikke minst så skaper det et hull i en mulig puttelinje for neste person.  
Samme gjelder divots på fairway, altså området der man slår opp gress fra bakken. 
Vi ønsker en fin bane med høy kvalitet, ikke sant? Vær så snill å hjelp deg selv med å alltid reparere dine egne, og gjerne andre spillere sine merker.
 
Vi sees på banen smiley