Klubben

Høsten har kommet

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 20. september 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Og noen endringer følger med en våtere bane, kortere dager og snart frost

Høst-golf kan være helt fantastisk laugh Solen varmer fortsatt, høy kvalitet på banen og tilgjengeligheten økes med få blokkeringer.

Samtidig så følger det også med noen endringer nå som været skifter og det blir kortere dager.

Åpningstider
Nå som høsten kommer, justere vi åpningstider på banen etter når mørket inntreffer, mulighet for å gi banemannskapet rom til å kunne jobbe i dagslys, samt skape forutsigbarhet for besøkende.
Uke 39 - Åpner kl. 08:00
Uke 40 - Åpner kl. 08:30
Uke 41 - Åpner kl. 09:00
Uke 42 - Åpner kl. 10:00
Uke 43 - Åpner kl. 11:00
Blokkeringene vil bli frigjort hvis det oppleves bra vær over en lengre periode og banens tilstand tillater det. 
Åpningstidene vil også kunne justeres etter forventet frost.  


Åpningstider Proshop og Café
Proshopen
Åpner senest 30 minutter før vi åpner banen hver uke, samt holder åpnet til kl. 19:00 ut uke 39, 18:00 ut uke 41 og 17:00 frem til vi stenger i uke 43.

Grini Golf Café
Åpner senest 30 minutter før vi åpner banen hver uke, samt holder åpnet til kl. 20:00 hver dag.

Hva skjer når vi må stenge banen grunnet frost eller for mye nedbør?
Vurderinger blir tatt fortløpende, men vi prøver selvfølgelig å få gitt beskjed så tidlig som mulig. 
På dager der vi er nødt til å stenge, sender vi beskjed til alle som har booket tid pr mail og telefon (gitt at man har registrert dette i GolfBox). 

For de som har forhåndsbetalt greenfee, vil en elektronisk greenfeebillett automatisk tilbakeføres mot aktuell brukerID i GolfBox. Denne sendes på mail, samt er å finnes i appen GolfMore. Last ned GolfMore HER.

Det er aldri noen lett avgjørelse å stenge banen, men er nødvendig når det er frost, banen er uspillbar grunnet for mye overvann eller at den kan ta skade ved for stor belastning.

Range, øvrige treningsfasiliteter og bruk av bil på banen
Slik situasjonen er i dag med mye nedbøren, er vi nødt til å holde rangen stengt da det ikke er mulig å plukke baller, samt at baller som blir slått plugger seg lang ned i jorden. 
I tillegg så har vi heller ikke kunnet tillate å leie ut biler. Dette på bakgrunn av skaden biler gjør på gresset nå som det er så vått og at det er direkte farlig å kjøre på den kuperte banen vår med golfbiler uten grep. 

Vi håper at det skal tørke opp i dagene/ukene fremover, slik at vi kan åpne for å tilby både range og biler igjen, men det forutsetter mindre nedbør. Vi prøver også å holde øvrige treningsgreener åpent så lenge som mulig. Range, øvrige treningsfasiliteter og bruk av bil på banen kommer uansett til å stenges i oktober før vi stenger banen. 

Følg alltid med under "Banestatus"  på hjemmesiden for daglige oppdateringer for hva vi har tilgjengelig av våre fasiliteter.

Vinterforberedelse i kommende uker
På bakgrunn av at det skal regne (til tider kraftig) de neste ukene, startet vi om ikke så lenge med lufting av fairways.
Med mindre belegg på banen og siden det fortsatt er en del varme i luften, intensiverer vi også øvrig tiltak som lufting (tee'er og greener), dressing og gjødsling og fortsetter med dette ut hovedvekten av sesongen. 

Når det nå forhåpentligvis tørker litt opp, kommer vi til å klippe roughen helt ned. Vi fortsetter med prosjektene ift. baneplan, blant annet trapp opp til Tee 45 og 52 på Hull 5, planting av trær og andre småjobber.  Vi satser på å benytte blokkeringene til alt arbeid på banen, slik at de færreste skal bli påvirket wink

Vi tar også utgangspunkt med å benytte sommergreener og gresstee'er ut hele sesongen. 

...men når stenger vi for sesongen?
Været bestemmer, men vi håper å kunne holde åpent helt frem tom søndag 29. oktober

Husk å ta ekstra godt vare på banen i disse dager der det er vått ute! Og som alltid; reparer divots, fiks nedslagsmerker umiddelbart og rak etter deg i bunkeren. 

 
Kort oppsummert; fortsatt over en måned igjen med masse golf - Velkommen!