Klubben

Regn, Regn og enda mer regn

Av: Erik Holmen  |  Publisert: 27. august 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Nok en dag med stengt bane i dag, søndag 27. august. Nå må det forhåpentligvis snart ta slutt!

Etter litt over en måneds tørke rett før sommeren, har det virkelig snudd nå etter sommeren, med mer regn enn hva vi tidligere har opplevd.

Dessverre så har dette resultert i at vi enkelte dager har vært nødt til å holde banen og fasiliteter stengt. Det er selvfølgelig ikke en lett avgjørelse å ta, og noe som vi avventer til det siste med å gjøre.

Banen
Det er primært 2 grunner for at avgjørelsen om å stenge banen blir tatt;
- uspillbar bane, dvs at store deler av spillflaten (banen) ikke er spillbar og vil påvirke spillet for mye
- banen kan ta ytterligere skade ved belastning (spill). Dette er spesielt viktig å passe på i våren før gresset har blitt sterkt nok og høsten da gresset ikke gror like mye og rekker å vokse ut på nytt

Banen vår takler mye bedbør relativt bra, sett i forhold til mange andre baner. Dette skyldes både at vi er en kupert bane, samt at vi har tatt nødvendige grep de siste årene med drenering og dressing, som har hjulpet i veldig stor grad.
Men med store nedbørsmengder, er det uansett lite å få gjort. Situasjonen nå er at det har vært såppas mye vann over en lang periode, så hele banen var mettet lenge før nattens regn inntraff. 

Treningsfasiliteter
I perioder det regner mye, må også Rangen holdes stengt, og da ofte lengre enn banen. Dette skyldes at vi ikke får plukket baller med ballmaskinen. Baller som blir slått vil også plugge seg og måtte manuelt vippes ut, noe som ville vært en veldig krevende jobb.
Det blir til informasjon slått ca. 10 000 baller om dagen hos oss. 

I dag er også våre 3 treningsgreener stengt, men ofte er de åpne selv om banen og rangen er stengt. Følg alltid med på "Banestatus" på hjemmesiden (åpningssiden) for å sjekke dagen. 

Tilgjengelighet 
Når regnværet gir seg og vi igjen åpner, blir det fort trykk på ledige tider. Vi har aldri hatt en sesong med færre åpne dager enn i 2023, noe som selvfølgelig oppleves negativt for alle de som har lyst til å spille mye (og de er det heldigvis mange av hos oss smiley).
Været kan vi dessverre ikke styre, men vi skal ihvertfall love at vi skal gjøre alt av mulige spilletider tilgjengelig som ikke allerede er planlagt/blokkert, samt at vi gjør det vi kan for å holde åpent ut hele oktober, som alltid. 

Det gjør også at vi fremover skal følge ekstra med på alle medlemmer med fritt spill som bestiller en tid, faktisk møter opp eller sletter seg senest 2 timer for utslag! Uforutsette hendelser kan selvfølgelig skje, så derfor vil alle få en advarsel om det skulle oppstå, men tiltak vil bli satt inn etter det. Vi har mange medlemmer som har lyst til å spille, men ikke finner tid, for så å oppleve at det er baller som blir gått der det er ledig. 
Vi vet at registreringen i GolfBox ikke er tilfredsstillende, så dette gjelder selvfølgelig kun reelle "no-show".

Om det bare regner litt, så holder vi selvfølgelig åpent wink
Gode  tips til å spille i regn; 
- Slå opp paraplyen med det samme det begynner å regne
- Heng et håndkle i spilene under paraplytaket
- Bruk et lite håndkle på trallehåndtaket så du ikke blir våt på hendene
- Bruk et godt regntrekk til bagen på golftralla slik at køllene og bagen ikke blir våt
- Ikke bruk bærebag
- Ha et ekstra håndkle til å tørke av køllene etter bruk
- Hold deg under paraplyen hele tiden bortsett fra de ca 10 sekundene det tar å slå et slag
- Kroppsvarmen gjør at du blir helt tørr innen du skal slå det neste slaget
- Hold paraplyen mot vinden slik at den dekker deg best mulig
- Bruk gode sko
- Regnbukse kan være greit når det blåser
- Paraplyen erstatter som regel regnjakka
- Bruk gjerne votter og lue når det er kaldt
- Ved mye regn – skift håndklær

Og en liten ting til; Husk å ta ekstra godt vare på banen i disse dager der det er vått ute! Og som alltid; reparer divots, fiks nedslagsmerker umiddelbart og rak etter deg i bunkeren. 
 
Velkommen (bare ikke i dag laugh)!